Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jednou trefil pletivo za bránou. Trenéři Slovanu bavili hláškami u přípravného zápasu

Typické přípravné utkání mají za sebou fotbalisté Slovanu. Na soustředění ve Španělsku se utkali s rakouským Grazem. Neurovnaná hra, spousta nepřesností, ale i několik zajímavých náznaků a zápas skončil remízou 1:1. Mnohem větší zábavu ale přinesl stream zápasu, který zachytil i hlasy členů realizačního týmu.

Kromě taktických pokynů a nezbytného povzbuzování si tak diváci mohli vychutnat řadu pravých fotbalových hlášek. Nejvíc to v dobrém schytal střelec první branky Slovanu Ubong Ekpai. Na hráče s přezdívkou Ríša přilétlo hned několik bonmotů, které se strefovaly do jeho nízké gólové produktivity. „Naposled se trefil v buši,“ zaznělo. Po krátké debatě, že Ríša góly nestřílí ani na tréninku, jeden z asistentů vysvětlil. „Bránu ještě netrefil, jen jednou trefil pletivo za bránou.“

Pochvaly se ale dočkal i po vystřídání. „Ríšo dobrý, dal si gól, ty bestie,“ slyšel Ekpai.

Své si vyslechl i stoper Kouřil. Ve svém prvním utkání za Slovan zbytečným skluzem zavinil penaltu. „Co děláš, vole, on jde ven a ty jdeš do skluzu?!“ ohodnotil zákrok trenér Trpišovský. Kouřil, zbytkem týmu přezdívaný Káčko, nebo se svými dvěma metry také Drobek, ale jinak byl po většinu zápasu chválený.

Trenéři jinak byli poměrně nespokojení s dostupováním hráčů soupeře a pomalou reakcí na jednotlivé situace. „On běží padesát metrů a ty na něho koukáš,“ zněla jedna z výtek. „Hoši, jak může bejt prázdnej?“ slyšeli hráči Slovanu, kteří při autovém vhazování Grazu nechali jednoho ze soupeřů nehlídaného.

Někteří se ale dočkali i ocenění. „Lahoda, jak to zpracoval,“ mířila pochvala za Danielem Bartlem.

Zápas přinesl dvě branky, nejprve se po pěkné akci trefil Ríša Ekpai, o pár minut později vyrovnal z penalty Kienast. Další přípravný zápas hraje Slovan už ve čtvrtek proti polskému Chorzówu.

Slovan Liberec – Sturm Graz 1:1 (0:0)

Branky: 48. Ekpai - 53. Kienast z pen.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Coufal (46. Machuča), Kouřil, Bartošák (77. Kerbr) - Karafiát - Ekpai (67. Šulc), Bosančić (60. Obročník), Potočný, Vůch - Graiciar (46. Micovčák).
Sturm Graz: Lück – Potzmann, Schoissengeyr, Spendlhofer, Lykogiannis – Ovenstad, Lovric – Dobras, Stankovic, Gruber – Kienast.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Štýrský Hradec, Španělsko, SK Sturm Graz, Bílí Tygři Liberec, Daniel Bartl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednou trefil pletivo za bránou. Trenéři Slovanu bavili hláškami u přípravného zápasu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.