Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan opouští další jména. Hovorka míří do Sparty, Marković do Bohemky

Kádr Slovanu opouští další dva hráči. David Hovorka přestupuje do pražské Sparty, která využila opci na zpětný odkup hráče. Útočník Miroslav Marković přestupuje do Bohemians. O obou přestupech se v posledních dnech spekulovalo, dotaženy do konce jsou až nyní.

Zatímco druhý jmenovaný nejspíš posílí svůj nový klub už na začátku jaru, Hovorku čeká ještě dlouhé zotavování ze svého zranění. To si David Hovorka přivodil při listopadovém utkání s Fiorentinou, kde si při souboji s protihráčem poranil přední zkřížený vaz. Léčba by měla trvat zhruba půl roku, reálné tak je jeho zapojení do letní přípravy. 

"Sparta měla ve smlouvě opci, která jí umožňuje, v případě dohody s hráčem a zaplacení určitého finančního obnosu, odkoupit Davida Hovorku zpět," vysvětluje sportovní ředitel Jan Nezmar jak se přestup uskutečnil. "V tuto chvíli jsme neměli nejmenší šanci jeho odchodu bránit," doplňuje Nezmar.

Ze Slovanu odchází i útočník Miroslav Marković, který se od začátku ledna připravoval s juniorkou Slovanu. Marković přestupuje do pražské Bohemky. Dres mění i Jiří Pimpara, který hostoval na Žižkově. Na jaře bude hostovat v Ústí nad Labem. Slovan ukončil testování Milana Piška. "Milan je velmi perspektivní hráč a v podstatě potvrdil to, co jsme si o něm mysleli po více než půlročním sledování jeho výkonů. V tuto chvíli ale pro něj bude lepší, když bude v týmu, kde dostane prostor. Momentálně by u nás jeho vytížení nebylo takové, aby prospělo jeho fotbalovému růstu. Nicméně je to hráč, který nás i nadále zajímá," uzavřel sportovní ředitel Jan Nezmar.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Miroslav Marković, AC Sparta Praha, Bohemians 1905, David Hovorka, Jan Nezmar, ACF Fiorentina, FK Viktoria Žižkov, FK Ústí nad Labem, Jiří Pimpara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan opouští další jména. Hovorka míří do Sparty, Marković do Bohemky  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.