Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liga se blíží. Slovan hraje U Nisy generálku s Jihlavou

Hodně hektické bylo zimní přípravné období pro fotbalový Slovan. Tým opustilo dvanáct hráčů včetně kapitána Pokorného, dalšího stopera Hovorky i univerzála Sýkory, přišlo několik posil a tým se opět skládá za pochodu. Jak na tom před těžkým jarem bude? Přijďte to zkontrolovat od 16 hodin na stadion U Nisy.

Příprava Slovanu od začátku připomínala spíš výprodej. Postupně odešlo jedenáct hráčů, většinu z nich ale klub pustil dobrovolně. Horší to bylo s odchodem opor. Nejprve zmizel Sýkora a po něm i kapitán Pokorný. Když už se zdálo, že jsou odchody u konce, Sparta si koupila zraněného stopera Hovorku.

A kolonka příchodů? Zpočátku to nevypadalo dobře, nakonec ale Slovan přivedl zajímavá jména – Kúdelu, Potočného, Kerbra, Bosančiće a na hostování Mikulu a Kouřila. Hodně zajímavé je také jméno sedmnáctiletého mladíčka Graiciara, který přišel z Plzně a hned v prvním zápase dal dva góly Ferencvárosi.

Velké změny v kádru ovlivnily i výsledky v přípravě. Tým si postupně sedal a tak po prvních celkem výrazných prohrách nakonec na španělském soustředění dvakrát vyhrál a jednou remizoval. Po návratu pak ještě porazil třetiligový Písek, kdy se dvěma brankami prosadila posila Roman Potočný.

Teď už ale přichází generálka s Jihlavou a už příští pondělí 18. února začíná liga. Liberec přivítá podzimní kometu ze Zlína a nebere nic jiného než tři body. Jak si povede? Napovědět může už dnešní generálka od 16 hodin U Nisy. Hned po zápase také proběhne beseda s trenérem Trpišovským.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, FC Vysočina Jihlava, Roman Potočný, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liga se blíží. Slovan hraje U Nisy generálku s Jihlavou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.