Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Derby vyhrál Slovan! Rozhodly dva skvěle sehrané brejky

"Vítěz derby Slovan Liberec!" mohli už několik před minut před koncem volat fanoušci Slovanu. Hráči Liberce totiž mířili za čtvrtým vítězstvím v lize za sebou, navíc při derby v Jablonci. Teď je reprezentační přestávka, Slovan tak může načerpat síly.

 

Vítězství to ale jednoduché nebylo. Jablonec prakticky celý zápas tlačil, ale nic z toho. Naopak Liberečtí po půlhodině dvakrát utekli a byly z toho dva pěkné góly. Jinak se ale hosté bránili a jen vyráželi k rychlým protiútokům. "Takhle nám to vyhovuje, hrajeme z bloku a vyrážíme do brejků," říkal o poločase v televizi střelec druhé branky David Pavelka.

Jablonec měl tlak, jenže jak zní okřídlené přísloví, hraje se na góly a ty dal Liberec. Nejprve se po vyražené střele Kalitvinceva trefil Rybalka a po dalším brejku placírkou zakončil právě Pavelka.

Přitom Slovan z vítězstvím ani příliš nepočítal. "Před zápasem by nám stačil bod, za tři jsme šťastní. Tady se moc vyhrávat nebude," oddechl si po zápase v rozhovoru pro Českou televizi kapitán týmu Radoslav Kováč.

Teď následuje reprezentační pauza, Liberečtí tak mohou doléčit šrámy a pořádně si odpočinout před boji ve skupině Evropské ligy. Možná by do Slovanu o pauze mohla přijít i nějaká posila, protože kádr není tak široký, ale to je zatím spekulace.

Autoři

Štítky slovan, derby, jablonec, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, David Pavelka, Evropská liga UEFA, Česká televize, Radoslav Kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby vyhrál Slovan! Rozhodly dva skvěle sehrané brejky  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.