Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Slovanu jde o postup. Proti Estorilu mu bookmakeři věří

Všechno nebo nic! Slovan zítra čeká bezesporu utkání podzimu. Jestli si chce liberecký manšaft zahrát evropské poháry i na jaře, musí v portugalském Estorilu zahrát lépe, než Freiburg doma se Sevillou. Zítřejší večer bude nejspíš o nervy a to nejen podle statistik, ale i bookmakerů.

„V aktuálním zápase nezbývá, než spoléhat na to, že Freiburg uhraje méně bodů než Liberec. Nic jednoduchého Liberec nečeká, zvláště, když v klíčovém zápase budou chybět takové opory, jako vykartovaný Kušnír, ofenzivní tahoun Delarge a nově také Kelič,“ popsala mluvčí sázkové kanceláře Chance Markéta Světlíková.

Slovan čeká utkání po desetidenní pauze. Jestli Severočechům skoro dvoutýdenní pauza prospěla nebo ne ukáže až zítřek.

„Ani forma Estorilu nevěstí nic dobrého, remíza v Seville a vítězství nad dalším účastníkem Evropské ligy Ferreirou 3:0 je toho pádným důkazem,“ zhodnotila Markéta Světlíková a dodala: „Přesto všichni věří, že Liberec se o výhru popere a využije menší motivace domácích, kteří už jsou bez možnosti postupu. I proto bookmakeři Chance dávají větší šance Slovanu.“

Dvaatřicet fotbalistů Slovanu mezitím odletělo do portugalského Lisabonu. Společně s nimi odcestovalo do Portugalska 117 fanoušků, partnerů a novinářů.

"Víme, že to nemáme ve svých rukou. Já ale věřím, že to zvládneme. Tady v Estorilu uděláme vše proto, abychom uspěli. Co se bude dít ve Freiburgu neovlivníme. Přesto v postup věřím," uklidňoval ve středu trenér Jaroslav Šilhavý.

Estoril Praia FC Slovan Liberec
Estoril v posledním ligovém utkání celkem přesvědčivě porazili Ferreiru 3:0. Koncem listopadu vyhrál i na půdě Rio Ave. Liberečtí z posledních deseti zápasů v Evropské lize zvítězili pětkrát. Čtyři utkání skončila remízou a jedno Slovan prohrál. 
V Evropské lize nejsou výsledky Estorilu až tak přesvědčivé. V posledním utkání sice uhrál se Sevillou remízu 1:1. Naposledy však vyhrál v sprnu proti Paschingu. Slovan v základní skupině obdržel nejvíce branek ze všech týmů. Ve čtyřech utkáních lovili hráči míč ze sítě sedmkrát. 
Portugalcům by už ani vítězství proti Slovanu nepomohlo k postupu. Estoril proto nemusí mít takovou motivaci, jako liberecký Slovan.  Chybět bude několik klíčových hráčů - Kušnír (karty), Delarge (zranění) Kelič (zranění) a Coufal (zranění)
Estoril je rozehranější. Poslední utkání hrál v sobotu, Slovan před deseti dny.  Bookmakeři přesto věří více Slovanu. Kurzy se pohybují kolem 3,10 na Estoril a 2,35 na výhru Slovanu. 

Štítky FC Slovan Liberec, GD Estoril Praia, Sevilla FC, SC Freiburg, Evropská liga UEFA, Markéta Světlíková, úraz, Sport Lisboa e Benfica, Jaroslav Šilhavý, Portugalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovanu jde o postup. Proti Estorilu mu bookmakeři věří  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.