Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Potvrzeno. Kováč ve Slovanu skončí, od léta patří Spartě

Většina fotbalové veřejnosti to považovala za hotovou věc, ve středu po obědě je hotovo. Radoslav Kováč v Liberci smlouvu neprodlouží. Nový kontrakt podepsal na Spartě, kam v létě přestoupí. Pražský tým mu nabídl dvouletou smlouvu, Liberec jen roční plus opci. Po skončení kariéry by měl pracovat v managementu Sparty.

"Byl bych rád, kdyby ten můj krok fanoušci pochopili. Pro Spartu jsem se rozhodl, protože mi nabídla práci i po skončení fotbalové kariéry. A to rozhodlo," řekl Radoslav Kováč pro web Slovanu. V Liberci strávil rok, během nějž se stal lídrem týmu i oblíbencem fanoušků. Se Slovanem vybojoval třetí místo v lize a byl i hlavním strůjcem podzimní jízdy Liberce v Evropské lize.

Pro jarní část sezóny ale Kováč v Liberci zůstává a popere se o postup v Evropské lize i o třetí místo v ligové tabulky, aby se U Nisy hrály poháry i v příští sezoně. "Na jaře ale udělám vše proto, aby Slovan uspěl a znovu se probojoval do evropských pohárů. Myslím, že Slovan je klub, který by tam neměl chybět," dodal Kováč.

Slovan už nyní hledá náhradu. Z Turecka by už teď v zimě mohl přijít Jan Rajnoch, to se ale teprve uvidí. „Nezbývá nám, než to vzít na vědomí a zařídit se podle toho. Nepochybuju, že i na jaře Radek odvede v našem dresu stoprocentní práci," konstatoval sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

Autoři

Štítky kováč, sparta, slovan, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Radoslav Kováč, léto, Evropská liga UEFA, Jan Rajnoch, Jan Nezmar, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvrzeno. Kováč ve Slovanu skončí, od léta patří Spartě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.