Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fantazie! Slovan porazil Udine 3:1

Parádní výsledek uhrál Slovan v prvním zápase playoff Evropské ligy proti Udine. Z Terstu veze vítězství 3:1! I když se celý zápas bránil a přežil řadu šancí i tři střely do tyče, výsledek je to skvělý. Odveta se hraje za týden v Liberci.

Slovan měl úžasnou produktivitu, první tři střely na bránu skončily gólem. Udine zase třikrát trefilo tyč. Vyhráno ale Slovan určitě nemá, Udine ukázalo velkou sílu, pokud začne proměňovat šance, bude to mít Slovan ještě obrovsky těžké. Hráči Liberce tak budou příští čtvrtek potřebovat i podporu plného stadionu.

Udinese Calcio - Slovan Liberec 1:3

Branky: 35. Gabriel - 16. Rybalka, 49. Delarge, 83. Kušnír
Držení míče: 59:41 (%)
Střely celkem: 19:6
Střely na bránu: 8:4

Udine: Kelava - Domizzi, Danilo, Heurtaux - Lazzari (63. Pereyra), Allan - Gabriel Silva, Pinzi (63. Zielinski), Basta - Muriel, Di Natale
Slovan: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey (84. Hušek), Rybalka - Delarge (90. Hadaščok), Pavelka, Frýdek (65. Šural) - Rabušic

Slovan má za sebou prvních šestnáct minut a zatím se především zuby nehty bránil úvodnímu tlaku Udine, ale pak si vzal balon Rybalka a z pětadvaceti metrů ho poslal do sítě. 

Liberec přežil čtyři nebezpečné situace domácích. Muriel dokonce trefil břevno, pak se ale z ničeho nic prosadili hosté.

Po půlhodině zápasu se hra o něco zklidnila, domácí jsou přesto nebezpeční. Slovan se snaží držet víc balón a vyrážet na polovinu Udine. Ve 33. minutě měl Liberec velké štěstí. Osamocený Di Natale předvedl střílený centr a jeho spoluhráči stačilo jen nastavit nohu.

Ve 35. minutě už je ale vyrovnáno. Po dalším centru Di Nataleho se trefil Gabriel Silva.

Do konce poločasu už Liberec vydržel neinkasovat, i když Udine stále hrozí. Hostům se moc nedaří udržet míč na polovině domácích, většina útočných akcí končí už v zárodku. Slovan za celou první polovinu zápasu vystřelil jen jedinou střelu - tu gólovou, Udine vystřelilo devětkrát.

Slovan vede 2:1! Po centru Kušníra se trefil Delarge. Byla to druhá střela Liberce na bránu.

Pětadvacet minut před koncem drží Slovan vedení. V 53. minutě ale přežil stoprocentní šanci domácích. Lazzari stál s míčem na malém vápně, několik obránců Liberce mu ale skočilo do dráhy střely. Na hřiště se v 65. minutě dostal místo Frýdka Šural.

V 75. minutě Liberec opět zachránila branková konstrukce. Basta po rohu Di Nataleho trefuje hlavou tyč! Jinak se Slovan srdnatě brání a otupuje tlak Udine.

Neuvěřitelné! Slovan předvedl v 83. minutě skvělý brejk a Kušnír poslal míč do šibenice. Třetí střela, třetí gól a Slovan přežil snad sedm nebo osm gólových šancí domácích.

Nastavuje se pět minut a Slovan přežil další šance. Skvělým zákrokem proti de Matosovi se vytáhl Kovář, pak Basta trefil tyč.

Slovan senzačně porazil Udinese 3:1

Pátek, 23. srpna 2013, 08:21

Martin FFrýdek
Atmosféra

Autoři

Štítky slovan, Udine, Terst, fotbal, FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Gabriel Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fantazie! Slovan porazil Udine 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.