Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slovan končí podzim v Edenu na hřišti poslední Slavie

Souboj dvou týmů, které v současnosti neoslňují velkou formou. Jenže Slovan si pořád proti Slavii může gratulovat, protože tenhle tradiční klub je teď úplně poslední. Jenže ani Slovan není v pohodě, v lize nevyhrál od konce září a ve čtvrtek podlehl Freiburgu v Evropské lize.

Takže od 18 hodin v Edenu půjde o to, kdo poslední ligový zápas před pauzou urve pro sebe. Půjde o dost. Pokud Slavia nevyhraje, přezimuje poslední, což se v historii české ligy nestalo a s celým klubem by to hodně zamávalo. Navíc tým, který po podzimu je poslední, většinou i sestoupí.

Takže Slavie hraje o život. Jak je na tom Slovan? V lize vyhrál naposledy 29.září proti Příbrami a tehdy tři body zachránil v nastavení Pimpara. Pak prohra na Slovácku, remízy se Spartou, Znojmem, v Teplicích a prohra doma s Duklou. Parádně rozjetý podzim tak nakonec plácáním po zádech neskončí.

Tři body ze Slavie by se ale náramně hodily. Vždyť do nedělního večera Slovan v tabulce přeskočila Dukla i Mladá Boleslav a Liberec je rázem šestý. Takže zakončit podzim výhrou a dotáhnout se na třetí Teplice by mohla být slušná motivace, jak ze sebe vymáčknout poslední síly.

Ale jak už to tak bývá, Slovan rád rozdává body potřebným, takže Slavie může slavně vyhrát a fanouškům Slovanu zbudou jen oči pro pláč.

Pak je tu pauza a Liberec se letí poprat o postup ze základní skupiny Evropské ligy do Estorilu. Musí získat víc bodů než Freiburg, pak postoupí. Už to ale nemá ve svých rukou a ten tlak, který na tým byl před Freiburgem, snad opadne. Hráči splnili cíl na sto procent, postup by byla ne třešinka, ale pořádná třešeň na dortu.

Slavia Praha – Slovan Liberec (pondělí 18 hodin)

Poslední zápas: 2:1 (hrálo se U Nisy, dvěma góly výsledek otočil Rabušic)
Vzájemná bilance: (14 – 12 – 15, 47:48 z pohledu Slovanu. Pokud proti Slavii uspěje, bilance bude vyrovnaná)
Zápas řídí rozhodčí Jílek
Tři žluté karty má Rabušic, Rybalka a Pavelka

Dokáže Slovan na Slavii zvítězit?

Celkem hlasovalo6 čtenářů

Autoři

Štítky slovan, slavia, liga, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, podzim, Stadion Eden, SC Freiburg, Evropská liga UEFA, FK Teplice, FK Dukla Praha, 1. FK Příbram, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan končí podzim v Edenu na hřišti poslední Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.