Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Třešinka na dortu. Evropská liga se bude hrát U Nisy i na jaře

Obrovského úspěchu dosáhl tým Slovanu Liberec. V portugalském Estorilu urval vítězství, a protože Freiburg doma podlehl Seville, do jarních bojů jde Liberec. Úspěch stál Liberecké téměř všechny síly, hned po zápase na hráčích byla vidět především velká únava.

Aby také ne. Vždyť první zápas sezóny odehrál už 18. července v Rize, kde ve druhém předkole Evropské ligy podlehl tamnímu Skontu 2:1. Kdo by tenkrát řekl, že projde předkoly přes Curych a italské Udine a ve skupině přejde přes bundesligový Freiburg a Estoril? Jenže Slovan to i s velmi úzkým kádrem dokázal, i když ke konci už byli hráči vyždímaní „Klukům patří za celou sezónu velký poděkování a já jsem nesmírně šťastný. Postup je pro nás třešinkou na dortu,“ prohlásil po zápase trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý.

A byla to perná sezóna. Na podzim Slovan odehrál celkem 29 zápasů, dvanáct v Evropské lize, šestnáct v domácí soutěži a jeden v poháru České pošty. A to už je pořádná porce, Liberečtí se navíc museli celou dobu spolehnout na třináct, čtrnáct mužů, kteří prakticky neslezli z hřiště a nakonec dosáhli historického úspěchu. V posledních zápasech byla na hráčích vidět fyzická, ale i psychická únava. „Stálo to hodně sil, ta sezóna byla dlouhá. Ale jsem rád, že potom, co se psalo, jsme to zvládli a jdeme dál,“ řekl střelec vítězného gólu Michael Rabušic.

Ale pojďme se podívat dopředu. Slovan na jaře čekají minimálně další dva zápasy Evropské ligy a v osudí čekají více než zajímavá jména. Liberec nebude nasazen a tak k Nise může přijet Tottenham, Neapol, Benfica nebo Valencia.

Slovan teď čeká zasloužená dovolená, hrači nebudou chtít myslet na fotbal. Přes zimu také dojde ke změnám v kádru, i přes úspěch se ale posílení čekat nedá. Spíš se vrátí hráči z hostování, možná i někdo odejde. Ale to je předčasné hovořit. Teď si mohou fanoušci užít to, co hráči Slovanu dokázali.

Estoril – Slovan Liberec 1:2

Branky: 82. Sebá - 18. Šural, 70. Rabušic, ŽK: 58. Rabušic, 88. Karišik, Rozhodčí:Özkahya – Satman, Yilmaz (všichni Turecko).

Estoril: Silva (27. Ribeiro) – Mano, Pedro, Tavares , Babanco – Pedro Galvão, Amado, Gonçalves Filipe (62. Evandro) – Balboa, Lopes, Fernandes (62. Sebá).
Liberec: Hroššo – Frýdek, Kováč, Karišik, Fleišman – Sackey (81. Hušek), Rybalka – Šural, Pavelka, Kalitvincev (71. Kolár) – Rabušic (90. Pimpara).

Možní soupeři pro Slovan v Evropské lize

Tottenham, Valencia, Benfica Lisabon, Kazaň, Salcburk, Ludogorec Razgrad, Fiorentina, Frankfurt, Genk, Sevilla, Lyon, Trabzonspor, Alkmaar, Neapol, Šachtar Doněck, Basilej

Jakého soupeře přejete Slovanu nejvíce?

Celkem hlasovalo48 čtenářů

Autoři

Štítky slovan, estoril, postup, FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Lužická Nisa, GD Estoril Praia, Sevilla FC, SC Freiburg, Michael Rabušic, SSC Napoli, Tottenham Hotspur FC, Valencia CF

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třešinka na dortu. Evropská liga se bude hrát U Nisy i na jaře  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.