Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tygři opět zvýšili náskok. Porazili třetí Hradec a míří za Prezidentským pohárem

Liberečtí hokejisté po reprezentační pauze jedou a ve 48. kole extraligy si připsali třetí výhru v řadě. Míří tak za Prezidentským pohárem, trofejí pro nejlepší tým základní části. Čtyři kola před koncem mají náskok devíti bodů na druhý Třinec. Vítěz základní části také získá místo v dalším ročníku Ligy mistrů.

Hradec pro Tygry není vůbec oblíbeným soupeřem, ti se ale tentokrát skvěle připravili a o výsledku rozhodla první třetina, ve které domácí dvakrát udeřili. Nejprve se trefil Vantuch, který v minulé sezoně nastupoval v dresu právě Hradce a druhou trefu po asistenci opět Vantucha přidal Mojžíš.

Hradec ve druhé třetině dokázal snížit, další góly už ale nepadly a ze tří bodů se tak radují Liberečtí.

Filip Pešán (Liberec) „Celé utkání bylo velmi vyrovnané a dynamické. Přestože nepadlo tolik gólů, divákům se to muselo líbit. My jsme v první třetině působili opatrně, ale paradoxně jsme se dostali do vedení 2:0. Pak sice hosté vstřelili branku z přesilové hry, což nás trochu přibrzdilo, od půlky zápasu jsme sice nebyli lepší, ale rozhodně jsme byli týmem, který chtěl odehrát druhou polovinu s nulou. A to se podařilo."

Václav Sýkora (Hradec Králové) „Připravovali jsme se na počáteční tlak Liberce a myslím, že jsme to zvládli. První třetina byla vyrovnaná, domácí ale potrestali naše dvě zaváhání v předbrankovém prostoru. Jak se později ukázalo, ty dvě branky rozhodly zápas. My sice snížili na 2:1, ale jinak jsme si nedokázali vytvořit víc brankových možností. Ve třetí části nás trochu přibrzdilo čtyřminutové vyloučení, a ještě jsme ztratili hodně sil tím, že během zápasu odstoupili dva hráči. Chtěli jsme ještě zkusit hru bez brankáře, ale ta dlouho netrvala, protože přišlo další naše vyloučení."

48. kolo Tipsport extraligy

Bílí Tygři Liberec – Mountfield Hradec Králové 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Vantuch (Svačina, Bartovič), 18. Mojžíš (Svačina, Vantuch) - 28. Jarůšek (Newton, Štajnoch). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 6771. Střely na branku: 26:21, Zblokované střely: 6:10, Vhazování: 29/66 – 37/66.

Liberec: Lašák - Vitásek, Ševc, Mojžíš, Jánošík, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Newton, Štajnoch, Dietz, Čáp - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - J. Dvořák, Nedvídek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky FC Hradec Králové, Liga mistrů UEFA, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, Filip Pešán, Václav Sýkora, Extraliga ledního hokeje, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Jaroslav Bednář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři opět zvýšili náskok. Porazili třetí Hradec a míří za Prezidentským pohárem  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.