Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trenér Bílých Tygrů Filip Pešán je novým trenérem reprezentační dvacítky

Novým trenérem hokejového reprezentačního výběru do 20 let se stal trenér libereckých Bílých Tygrů Filip Pešán. Ve funkci nahradí Jakuba Petra. Pešán teď sestaví svůj realizační tým. V Liberci ale nekončí, Tygry i reprezentaci povede souběžně.

Pešán se dvacítky ujme od nového ročníku 2017/18. Jeho největším úkolem bude dostat dvacítku přes čtvrtfinále juniorského šampionátu, což se povedlo naposledy v roce 2005. „Je pro mě velkou ctí a výzvou pracovat s budoucností českého hokeje, zároveň se však samozřejmě jedná o velký závazek, čehož jsem si vědom,“ okomentoval Filip Pešán.

Jeho působení u juniorského výběru se bude krýt s trénováním Tygrů. „Tato funkce se bude určitým způsobem překrývat s mou pozicí v klubu, zejména pak v období mistrovství světa a během kempu před ním. Máme však dostatečně kvalitní realizační tým, který pod vedením Karla Mlejnka situaci plnohodnotně zvládne,“ dodal devětatřicetiletý trenér.

Ten na příštím zasedání výkonného výboru ČSLH představí návrh složení realizačního týmu, se kterým by měl spolupracovat. Se svazem podepsal smlouvu na jeden rok.

Pešán už má zkušenosti s trénováním juniorské reprezentace. V sezonách 2013/14 a 2014/15 zároveň kromě pozice hlavního trenéra Benátek nad Jizerou působil také jako hlavní kouč reprezentace do 19 let.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Filip Pešán, trenér, Bílí Tygři Liberec, reprezentace, Jakub Petr, Mistrovství světa v ledním hokeji, Český svaz ledního hokeje, HC Benátky nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Bílých Tygrů Filip Pešán je novým trenérem reprezentační dvacítky  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.