Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nastoupili jsme jak mistři světa, zlobil se Šimek po kolapsu

Nepochopitelný kolaps předvedli ve druhé třetině pátého čtvrtfinále s Plzní hokejisté Liberce. Úřadující mistři vedli po úvodní dvacetiminutovce 3:1 a vše směřovalo k jejich hladkému postupu mezi čtyři nejlepší celky soutěže, Plzeňští však dokázali zápas čtyřmi góly v druhé třetině otočit a po výhře 5:3 si vynutili pokračování série.

"Nastoupili jsme do druhé třetiny jako mistři světa. Mysleli jsme si, že už je hotovo a rozhodnuto. Scházela nám pokora. Hráli jsme velmi špatně a Plzeň nám najednou dala čtyři góly, což je v play off trestuhodné. Vůbec jsme to nezvládli," nehledal po zápase výmluvy obránce Radim Šimek.

"Dostali jsme gól hodně brzy po začátku, soupeři se navíc puk odrazil před prázdnou branku. Plzeň se poté chytila a dala nám další rychlé branky. Čtvrtý gól nás trochu položil, najednou jsme také přestali žít na střídačce, byli jsme trochu odevzdaní a scházela nám taková ta mentální síla," kroutil hlavou reprezentační bek.

Nepovedená dvacetiminutovka notně otřásla libereckými nadějemi na ukončení série. V přestávce mezi třetinami v kabině došlo i na důrazné promluvy ze strany starších hráčů. "Nemuseli jsme na sebe křičet, ale zkušení hráči jako kapitán Branko Radivojevič nebo Martin Ševc si vzali slovo a řekli si k tomu svoje. Bylo třeba si pár věcí vyříkat, protože takovéhle výpadky se nám nesmí stávat. To, co jsme si řekli, ale zůstane v kabině, " uvedl nejužitečnější hráč loňského play off.

I přes stav 3:5 ale před třetí třetinou Liberečtí nerezignovali a v poslední dvacetiminutovce si vytvořili místy drtivý tlak. Snížit se jim však nepodařilo. "Chtěli jsme se zápasem samozřejmě ještě něco udělat, ale bylo to těžké. Stále jsme byli malinko opaření z druhé části. Soupeř dobře bránil a hlídal si dvoubrankový náskok. Dnes nám zápas zcela jednoznačně prohrála druhá třetina," uvedl účastník posledního světového šampionátu v Rusku.

Obhájci titulu nedokázali využít na svém ledě první postupový mečbol, další šanci budou mít v pátek na západě Čech, kam se série za stavu 3:2 pro Bílé Tygry nyní stěhuje. "Stále vedeme 3:2, takže do Plzně rozhodně nepojedeme odevzdaní. Chceme tam samozřejmě vyhrát a sérii ukončit. Pokud budeme hrát celý zápas tak jako dnes v první třetině, tak nemám obavy. Uděláme pro to maximum," dodal Šimek odhodlaně.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Radim Šimek, FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Branko Radivojevič, Martin Ševc, Rusko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nastoupili jsme jak mistři světa, zlobil se Šimek po kolapsu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.