Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Je to tam. Tygři zvládli šesté utkání v Plzni a v semifinále je čeká Chomutov

Liberečtí Bílí Tygři v šestém utkání čtvrtfinálové série vyhráli v Plzni 5:4 a domů si vezou postupový bod. Celá série tak skončila poměrem 4:2 pro Liberecké. Po hororové druhé třetině pátého zápasu tentokrát Tygři ve druhém dějství tři branky vstřelili a zápas po první třetině dokázali otočit.

Po pátém zápase Tygři nebyli úplně ve své kůži, naopak Plzeň byla nahoře. To se potvrdilo na konci jedenácté minuty, kdy šla Plzeň do vedení. Liberec sice brzy vyrovnal, ale domácí se ještě před sirénou radovali z druhého gólu.

Ve druhé třetině po krásné nahrávce Bližňáka vyrovnal Radivojevič, ale domácí šli i potřetí do vedení. Další góly ale dával Liberec. Nejprve Ordoš a poté Bartovič otočili skóre na stranu hostí. Klid dodal Tygrům na začátku třetí třetiny Vantuch a stejný hráč mohl při power play rozhodnout, jenže minul a ještě se děly věci.

Nejprve snížil Lev a domácí mohli pět vteřin před koncem dokonce vyrovnat, jenže Lašák vytáhl skvělý zákrok a Tygři tak zápas i celou sérii dotáhli do zdárného konce.

V semifinále se Liberec utká s Chomutovem.

Ladislav Čihák (trenér Plzně) „Snažili jsme se být rovnocenným soupeřem pro Liberec a myslím, že se nám to celkem povedlo. Jsem pyšný na kluky, jak se s tím poprali. Dnes stačilo odskočit na dvě brnanky a mohlo to vypadat jinak. Liberci gratulujeme, ukázal svou sílu."

Mario Bližňák (útočník Liberce) „Závěr byl opravdu těžký, ale na hokejce jsme měli rozhodující gól do prázdné brány. Plzeň pak měla ještě velkou šanci, ale Jánko to vychytal. Nějací hráči se nám zranili, takže jsem opravdu rád, že jsme to zvládli. Na Plzni vůbec nebylo znát, že hráli o pět zápasů víc než my. S Chomutovem to bude určitě podobné."

6. utkání play off Tipsport extraligy

Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Čerešňák (T. Svoboda, Kratěna), 20. P. Kadlec (Stach, Kratěna), 26. Preisinger (Schleiss, Kvasnička), 58. Lev (Čerešňák) – 14. A. Dlouhý (Vantuch, Bližňák), 23. Radivojevič (Bližňák, Lakatoš), 31. Ordoš (Pyrochta, Vantuch), 33. Bartovič (Ševc, Bližňák), 42. Vantuch (Jánošík, Vitásek). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Barvíř, Blümel. Diváci: 7536. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Konečný stav série: 2:4

HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), Kvasnička, Čerešňák, Pulpán (A), D. Sklenička, Frühauf – T. Svoboda, Kratěna (C), Indrák – D. Kubalík, Stach, Lev – Martin Procházka, Preisinger, Schleiss – Koreis, Kracík, Hrnka.

Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – Ševc (A), R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Mojžíš (A), Pyrochta – L. Krenželok, P. Jelínek, Valský – Radivojevič (C), Lakatoš, Ordoš – Bartovič, J. Mikyska, J. Stránský – Vantuch, Bližňák, A. Dlouhý.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Piráti Chomutov, semifinále, Škoda, Extraliga ledního hokeje, Ludvík Bohumil Kašpar, Martin Procházka, Ladislav Čihák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to tam. Tygři zvládli šesté utkání v Plzni a v semifinále je čeká Chomutov  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.