Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tygři mají první bod. Chomutov se držel, vítězný gól padl v přesilovce 5 na 3

Semifinále začali Bílí Tygři skvěle, když Chomutov porazili 4:1. Zápas byl ve znamení především dvou slovenských gólmanů Jána Laca a Jána Lašáka. Šťastnější byl nakonec ten liberecký a domácí si tak v sérii připsali první bod. Druhý zápas se hraje už v sobotu.

Liberečtí vlétli do zápasu jako velká voda. Z náporu ale vytěžili pouze jeden gól, když se trefil Lukáš Derner, hrající 600. zápas v extralize. Druhý gól padl v přesilovce pět na tři, kterou domácí zvládli skvěle. Nejprve trefil Radivojevič tyč a Tygři měli ještě dvě další dobré šance, nakonec se ale prosadil dorážkou Jelínek – 2:0. Tygři si poté hlídali vedení a postupně ubírali z aktivity, Z letargie je tak probral gól Koblasy devět minut před koncem. Už za minutu ale Svačina opět zvýšil a v závěru Lakatoš potvrdil vítězství do prázdné brány.

Branko Radivojevič (kapitán Tygrů) „Největší překážkou byl gólman hostí Ján Laco. Dobře jsme zahráli přesilovku 5 na 3, měli jsme tam asi čtyři čisté šance. Říká se, že když nedáš přesilovku 5 na 3, nemůžeš vyhrát. My jsme ji dali a myslím, že jsme zápas vyhráli zaslouženě."

Ján Laco (brankář Chomutova) „Čekali jsme ten nástup ze strany Liberce, chtěli jsme to ustát, což se víceméně podařilo. Celý zápas nám neodskočili na více gólů, hráli jsme poměrně vyrovnaný zápas. Doufám, že se na zítra dobře vyspíme a zítra podáme dobrý výkon."

1. zápas semifinále extraligy

Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Derner (Radivojevič), 24. P. Jelínek (Svačina, Radivojevič), 52. Svačina (Lakatoš), 60. Lakatoš (Mojžíš) - 51. Koblasa. Rozhodčí: Pešina, Pražák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - A. Dlouhý, J. Stránský, Bartovič. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, J. Mrázek - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Raška, Kämpf, Koblasa - Račuk, Lauko, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec, Ján Lašák, Branko Radivojevič, Lukáš Derner, Ján Laco, FC Slovan Liberec, Vlastimil Růžička, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři mají první bod. Chomutov se držel, vítězný gól padl v přesilovce 5 na 3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.