Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nesmíme usnout na vavřínech, varuje liberecký Ševc

Podobně jako ve čtvrtfinále proti Plzni hokejisté mistrovského Liberce v úvodních dvou duelech semifinálové série s Chomutovem v domácím prostředí potvrdili roli favorita, ale v dalším průběhu se chtějí z boje s Indiány poučit. Podle obránce Martina Ševce se musí mít vítěz základní části proti Pirátům stále na pozoru.

"Samozřejmě je příjemné vést 2:0 na zápasy, ale nesmíme usnout na vavřínech. S Plzní jsme také takto vedli a možná jsme pak přijeli ke třetímu zápasu malinko lehkovážně. Doufám, že už jsme se poučili a pojedeme do Chomutova plně koncentrovaní. Náš jednoznačný cíl je vyhrát hned třetí zápas," řekl Ševc po sobotním vítězství 4:3 v prodloužení k úternímu pokračovaní série v Chomutově.

Bílí Tygři narazili na odpor týmu, který prošel do boje o finále z předkola, v sobotním duelu, v kterém vedli už 3:0 a nakonec se radovali po trefě Dominika Lakatoše až v prodloužení. "Vůbec nás to nepřekvapilo. Viděli jsme to už v předkole, kdy se po mnohem těžších direktech od Mladé Boleslavi dokázali sebrat a zvednout a nakonec i otočit celou sérii," okomentoval Ševc zmrtvýchvstání soupeře.

"Chomutov neměl co ztratit, takže do toho prostě musel dát všechno. My jsme jen špatně zareagovali a bohužel jsme trošku polevili. Snažili jsme se hrát ten náš klasický malý box, ale nechali jsme soupeři až příliš prostoru ke střelám. Příště musíme být více na kontakt," přemítal pětatřicetiletý kladenský odchovanec o důvodech ztraceného náskoku.

"Tohle je play off, kde se hraje o všechno a jsou to zápasy na ostří nože. Věřím, že nám i takovýto průběh může do dalších zápasů pomoci," doplnil Ševc, který má vedle loňského extraligového titulu s Libercem na kontě i čtyři triumfy ve švédské lize - tři s Färjestadem v letech 2006, 2009 a 2011 a jeden se Skellefteou z roku 2013.

Liberec dokázal za stavu 2:0 a 3:0 ubránit oslabení ve třech proti pěti - nejdříve to bylo 71 vteřin a pak dokonce 115 sekund. "Byl to určitě jeden z velmi důležitých momentů zápasu. Odehráli jsme ta oslabení výborně, řekl bych snad na hranici možností. Jánko (Lašák) nám tam dodával klid, my jsme se soustředili na pokrytí křížné přihrávky a dávali si pozor na dorážky. Když takováto dlouhá oslabení ubráníte, hned vám to dodá novou energii," uvedl Ševc.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Chomutov, Liberec, Plzeň, Česká pirátská strana, Martin Švec, vavřín, Dominik Lakatoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nesmíme usnout na vavřínech, varuje liberecký Ševc  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.