Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jablonecký stadion se otřese v základech. Hokejisty Vsetína přijedou podpořit Baníkovci, policie je v pozoru

Takhle Jablonec nad Nisou ještě pod drobnohledem policie kvůli hokeji nebyl. Na čtvrteční utkání mezi místními Vlky a Vsetínem by mohlo dorazit až 600 fanoušků hostí. Policisty znervózňuje především fakt, že součástí vsetínské výpravy může být zhruba stovka chuligánů, která objíždí také utkání fotbalového Baníku Ostrava. Za normálních okolností by jejich příjezd do Jablonce nebyl ničím zvláštní, místní hokejový stadion ale na mimořádná bezpečnostní opatření příliš připraven není.

„Fanoušků Vsetína bylo klubem prodáno 300 vstupenek. Odhadujeme ale, že by jich do Jablonce mělo přijet více,“ řekl dnes ředitel krajské policie Vladislav Husák. A mýlit se nejspíš nebude. Na venkovní utkání doprovází vsetínské hokejisty běžně 300 až 800 fanoušků.

Jablonecký stadion, který má na čtvrteční utkání kapacitu zhruba 1200 míst, ale na nájezd několika stovek fanoušků hostí připraven není. Nemá bezpečně rozděleny sektory a v neposlední řadě na chování fanoušků dohlíží běžně zhruba pět pořadatelů. „V tomto případě by podle našich informací pořadatelé chtěli mít na stadionu zhruba padesát pořadatelů,“ dodal Husák.

Jablonec proto čekají mimořádná bezpečnostní opatření, do kterých se zapojí několik desítek policistů z celého kraje. K dispozici budou mít také antikonfliktní tým.

Vlci z Jablonce zažívají úspěšnou sezonu, kdy bojují o postup do druhé nejvyšší hokejové soutěže. Ve skupině o postup jsou po venkovní prohře se Vsetínem a domácí porážce s Havlíčkovým Brodem sice na posledním třetím místě, teoretickou šanci ale však stále mají. Vstupenky na čtvrteční utkání stojí 100 korun. Zápas začíná v 18:00.

Foto Supporters.cz

Štítky Jablonec nad Nisou, VHK Vsetín, policie, hokej, FC Baník Ostrava, Vladislav Husák, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecký stadion se otřese v základech. Hokejisty Vsetína přijedou podpořit Baníkovci, policie je v pozoru  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.