Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Extraligové finále odstartovalo! Brněnská Kometa zazářila na ledě Tygrů a těsně zvítězila

Finále hokejové extraligy odstartovalo v pátek večer napínavým prvním zápasem.Utkání před vyprodaným hledištěm Home Credit Arény vyšlo lépe brněnské Kometě, která si díky těsnému vítězství 4:3 připsala první vítězství. Svěřenci Filipa Pešána budou mít šanci na srovnání série už zítra večer.

Liberečtí začali nejlépe, jak mohli. Už ve třetí minutě se ujali vedení první střelou na svatyni brankáře Čiliaka. Michal Plutnar nahodil puk od modré čáry a díky teči Vladimíra Svačiny doputoval až za záda brněnského brankáře. V polovině první třetiny zavládla gólová radost v Home Credit Aréně podruhé, když Tygři využili přesilovky. Martin Ševc z modré čáry propálil vše, co puku stálo v cestě a navýšil na 2:0.

Po druhém gólu domácích zavelela Kometa k nečekaně rychlému obratu. Po dalších osmnácti sekundách propadl za záda Romana Willa puk poté, co ho přímo před ním tečoval Martin Dočekal a o minutu později bylo srovnáno, když Milan Zaťovič poslal přesně mířenou střelu do levého rohu branky.

A pro domácí bylo ještě hůř. Dvě sekundy před koncem první dvacetiminutovky střela Tomáše Malce doplachtila až do liberecké branky. Po zhlédnutí videa rozhodčí hostům přiznal i třetí gól.

Liberečtí ale s reakcí dlouho neotáleli. Lepší návrat na ledovou plochu si Michal Bulíř asi nemohl přát. Zatímco v semifinále si nezahrál kvůli zranění, dnes se už v plné síle vrátil na hřiště a v pětadvacáté minutě opět vrátil Tygry do hry, když srovnal na 3:3. Na jeho střelu do okryté klece nemohl Čiliak dosáhnout.

Netrvalo ani pět minut, než se Kometa opět ujala vedení. Po Lakatošově ztrátě puku se dostali hosté do rychlého protiútoku, který dokázal zužitkovat Alexander Mallet. Jeho střela k tyči byla pro brankáře Willa nechytatelná.

Na konečném výsledku se v poslední třetině už nic nezměnilo, brněnská Kometa tak na ledě Home Credit Arény vybojovala v prvním finálovém zápase cenné vítězství. Finále bude druhým zápasem pokračovat v sobotu od 17:00 opět v Liberci, příští týden se finále přesune do Brna.

"Do utkání jsme vstoupili aktivně a po několika šancích jsme vedli 2:0. Zápas se podle mě rozhodoval už v té první třetině, protože jsme dostali velmi laciné tři branky. I když se nám podařilo potom ve druhé třetině vyrovnat, dostali jsme opět velmi lacinou branku na 3:4, což trošku srazilo naše sebevědomí. Z toho potom pramenilo, že jsme byli ve třetí třetině velmi bezzubí v útoku a Kometa výsledek bez problémů ubránila," doplnil liberecký kouč Filip Pešán.

HC Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno 3:4
(2:3; 1:1; 0:0)

Branky: 3:36 Svačina (Plutnar), 10:20 Ševc (Ordoš, Lakatoš), 25:04 Bulíř (Svačina, Mojžíš) – 10:38 Dočekal (Čermák), 11:17 Zaťovič (Haščák), 19:58 Malec (Kvapil, Kováčik), 29:37 Mallet

Sestavy: Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – R. Šimek, Ševc (A), Mojžíš (A), Derner, Plutnar, Jánošík, Kolmann – Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič (C) – Valský, Bulíř, Svačina – Bartovič, Bližňák, L. Krenželok – J. Stránský, Vantuch, Ordoš. HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Trška, J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Zábranský – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Haščák, V. Němec, Zaťovič (A) – Mallet, H. Zohorna, R. Zohorna – T. Havránek.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky HC Kometa Brno, finále, Home Credit, Filip Pešán, Extraliga ledního hokeje, Vladimír Svačina, Michal Plutnar, Martin Ševc, Roman Will, Martin Dočekal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Extraligové finále odstartovalo! Brněnská Kometa zazářila na ledě Tygrů a těsně zvítězila  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.