Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nezvládli jsme udržet vedení a dostali smolné góly, mrzelo Bulíře

Hokejisté Liberce měli skvěle rozehraný úvodní finálový duel proti Brnu, přesto nakonec odešli z ledu poražení. Obhájci titulu vedli po deseti minutách 2:0, Kometa ale dokázala do 57 vteřin od druhé inkasované branky vyrovnat a v samém závěru první části dokonce otočit skóre ve svůj prospěch. Bílí Tygři ještě reagovali, když se prosadil uzdravený Michal Bulíř. První finálovou výhru však v polovině zápasu vystřelil Brnu ve vlastním oslabení Alexandre Mallet.

"Dnešní zápas rozhodly situace, kdy jsme vstřelili gól a okamžitě jsme sami inkasovali. Tohle by se nám nemělo stávat, měli bychom se udržet déle ve vedení. Bohužel jsme to nedokázali. A góly, které jsme dostali, byly hodně smolné," hledal příčiny porážky útočník Bulíř.

"Musíme se také více zaměřit na obranu. Sice se sešly dva ofenzivní týmy a nikdo nechtěl být zalezlý, ale dostat doma čtyři góly ve finále není úplně ideální," doplnil liberecký odchovanec.

Liberečtí před třetí třetinou prohrávali 3:4, i přes velkou snahu se však kýženého vyrovnání nedočkali. "Brno dobře bránilo, dostávali jsme se přes ně těžko. Vedli o gól, takže hráli trochu jinak. Nikam už se nehnali a spíše si hlídali výsledek. Zkoušeli jsme, co to šlo, bojovali a nechali jsme na ledě všechno. Bohužel už jsme vyrovnat nedokázali," litoval pětadvacetiletý útočník.

"Trochu nás taky tlačila bota v přesilovkách. Musíme na nich ještě trochu zapracovat, protože tyhle situace rozhodují zápasy," zdůraznil Bulíř.

Produktivní centr se v sestavě domácích objevil poprvé od pátého čtvrtfinále s Plzní, které pro zranění nedohrál. Musel tak vynechat celou semifinálovou sérii s Chomutovem, na finále už se ale dal do pořádku. Návrat do sestavy navíc oslavil gólem.

"Měl jsem obrovskou chuť do hokeje. Každý hokejista chce být na ledě a ne jako divák na tribuně. Připravoval jsem se na návrat. A i když mi už na konci síly malinko docházely, tak jsem se cítil dobře. Doufám, že zítra to bude ještě lepší," uvedl Bulíř, který si v sezoně odbyl reprezentační premiéru.

Kometa tak i ve finále dokázala vyhrát úvodní zápas série na soupeřově hřišti a získala tak první bod. Stejně jako v každé z obou předchozích sérií, jež má úspěšně za sebou. Podle Bulíře to ale vůbec nic neznamená.

"Hraje se na čtyři zápasy, takže jedna prohra s námi vůbec nic nedělá. Brno v zápase potvrdilo, že má velkou sílu v útoku. My si ukážeme nějaké věci na videu, dobře se na zítra připravíme. Věřím, že zápas zvládneme a sérii srovnáme," řekl Bulíř.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Michal Bulíř, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Alexandre Mallet, finále, HC Škoda Plzeň, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezvládli jsme udržet vedení a dostali smolné góly, mrzelo Bulíře  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.