Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská Kometa si domů odváží i druhé vítězství. Tygři v sobotním finálovém zápase padli v prodloužení

Napínavější finále hokejové extraligy si fanoušci brněnské Komety a libereckých Tygrů asi přát nemohli. Zatímco v pátek Kometa zvítězila těsně 3:4 v regulérní hrací době, dnes muselo o vítězství Brňanů stejným rozdílem rozhodnout až prodloužení. Finálová série se tak přesouvá do Brna, kde mají Tygři šanci zvrátit nepříznivý stav série.

Před začátkem utkání bylo otázkou, kdo se postaví do liberecké branky. Filip Pešán nakonec na led poslal Jána Lašáka, který včera nastoupil až v polovině utkání po čtvrtém gólu.

V úvodu první třetiny Kometa nedávala liberecký příliš prostoru. Tlak Brna vyvrcholil ve třinácté minutě v branku Martina Erata. Jeho střela od kruhu na vhazování prosvištěla mezi bránícími hráči až za záda domácího gólmana.

Srovnat trvalo libereckým jen necelé čtyři minuty. Situaci dva na jednoho skvěle vyřešil Lukáš Derner, kterému puk přesně přihrál Jan Ordoš. Vychytat Dernerovu střelu k pravé tyči neměl Čiliak šanci.

Stejně jako první třetina, tak i druhá dvacetiminutovka přinesla po jedné brance na každé straně. Hosty poslal podruhé do vedení Martin Erat. Brankář Lašák nejprve vychytal Kvapilovu střelu, na Eratovu dorážku už byl ale krátký.

Tygři dokázali srovnat i podruhé. Tři minuty před koncem druhé třetiny na Čiliakovu branku vypálil Jánošík, jeho střelu ale brankář Komety zvládl vyrazit. Na dorážku Dominika Lakatoše ale už nedosáhl.

I ve třetí třetině se Kometa vrátila do vedení. V situaci tři na dva nejdříve Jozef Kováčik přihrál Alexandre Malletovi, který následně vybídl k zakončení Radima Zohornu, který nekompromisní střelou pod víko překonal bezmocného Lašáka. 

Z vedení se tentokrát hosté radovali jen minutu. Na 3:3 srovnal jedenáct minut před koncem Dominik Lakatoš, kterému přímo na hokejce přistál vyražený puk od brankáře Čiliaka. Lakatoš tak přidal druhou branku v utkání.

O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém měla více štěstí Kometa. Kvapil po čtyřech minutách obešel jednoho z libereckých obránců a nechytatelnou střelou pod břevno překonal bezmocného Jána Lašáka, který inkasoval počtvrté.

"My jsme do utkání vstoupili velmi špatně. Včera jsme paradoxně začali dobře, dnes to bylo utkání, které od začátku režírovala Kometa. I taková utkání se ale dějí. A ne úplně zřídka se stává, že soupeř, který je hroší, zápas nakonec vyhraje. Věřil jsem tomu do poslední chvíle, že nějakou střelou, byť z minima šancí, dokážeme vyrovnat, což se také stalo," řekl trenér Tygrů Filip Pešán po utkání a doplnil: "Vyrovnávací branka nám dala vítr do plachet i na prodloužení, rozehráli jsme ho lépe než Kometa, ale bohužel přišla krásná individuální akce Kvapila, která rozhodla zápas. Všichni si myslí, že Kometa už má nyní titul, ale já si to nemyslím."

HC Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno 3:4
(1:1, 1:1, 1:1, 0:1)

Branky: 16:54 Derner (Ordoš), 37:01 Lakaktoš (Jánošík, Bartovič), 48:25 Lakatoš (Jelínek, Šimek) – 13:08 Erat (Zohorna), 26:30 Erat (Kvapil, Hruška), 47:28 Zohorna (Mallet, Kováčik), 64:17 Kvapil

Úvodní sestavy: Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – R. Šimek, Ševc (A), Mojžíš (A), Derner, Plutnar, Jánošík – Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič (C) – Valský, Bulíř, Svačina – Bartovič, Bližňák, L. Krenželok – J. Stránský, Vantuch, Ordoš – A. Dlouhý. HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Trška, J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Zábranský – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Haščák, V. Němec, Zaťovič (A) – Mallet, H. Zohorna, R. Zohorna – T. Havránek.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Zbrojovka Brno, Ján Lašák, Martin Erat, Radim Zohorna, Extraliga ledního hokeje, Dominik Lakatoš, finále, Brno, Lukáš Derner, Jan Ordoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Kometa si domů odváží i druhé vítězství. Tygři v sobotním finálovém zápase padli v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.