Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oblíbený autokemp Kristýna v Hrádku dokončuje nové chaty

Oblíbený autokemp Kristýna u stejnojmenné rekreační nádrže nedaleko Hrádku nad Nisou před letošní turistickou sezonou výrazně investoval. Přes zimu bylo kompletně rekonstruováno sedm chat a opraveny byly také pokoje místního penzionu. Na jaře pak začala výstavba dalších 12 nových chat, které kapacitu kempu zvýší o 60 lůžek. Devět chat už stojí, celkem to přijde zhruba na 2,5 milionu korun.

"Zaznamenali jsme obrovský nárůst zájmu, proto jsme se rozhodli postavit 12 nových chat, takže už jich budeme mít 66. Nové chaty jsou kompletně vybavené, s vlastní koupelnou a kuchyní," řekl předseda představenstva společnosti Kristýna Radek Petr. Stavební práce v areálu tím ale podle něj nekončí. Do zahájení letní sezony chtějí ještě na hlavní pláži postavit nové zděné toalety. Vyšší komfort čeká podle Petra i hosty ubytované v penzionu. Většina pokojů dostala vlastní sociální zařízení, dřív bylo společné na chodbě. Kemp Kristýna je oblíbeným místem k rekreaci nejen pro rodiny z Česka. "Mnozí si místa rezervují už když odjíždějí, na sezonu máme už z velké části obsazeno," dodal Petr. Ceny v kempu se podle něj několik let nezměnily.

Stavět se bude také například v Rekreačním středisku Preciosa u Máchova jezera, které se už druhý rok otevírá i veřejnosti. Původně podniková chatová osada nabízí teď prostor i pro stanování. Přibyly služby jako půjčovna stále oblíbenějších paddleboardů, koloběžek a také kol. "Část chatek chceme předělávat, aby byly vyššího standardu, největší změna čeká zázemí, chceme investovat do modernizace bufetu s letní terasou a klubovnou. Stihnout to chceme do letních prázdnin," řekl Martin Bauer ml. ze společnosti Sundisk, která kemp provozuje.

U Máchova jezera je ještě možné sehnat na léto ubytování, to v oblíbeném Autocampu Sedmihorky v Českém ráji je to horší. "Kromě pár termínů na konci srpna máme chatky obsazené, místo je jen pro stany a karavany," řekl dnes vedoucí kempu Pavel Staffen. V kempu, do něhož míří každoročně v létě tisíce návštěvníků, připravují na léto hlavně nové programy. I v Sedmihorkách se sice staví, jde ale o projekt, který bude dokončen zřejmě až pro příští turistickou sezonu. "Do léta to nestihneme, stavíme novou klubovnu a horolezeckou stěnu," doplnil vedoucí kempu.

Liberecký kraj je oblíbenou turistickou oblastí. Zatímco v zimě míří návštěvníci hlavně do Jizerských hor a Krkonoš, v létě jsou hlavními cíli oblasti Českého ráje a Máchova jezera. Podle webu www.dokempu.cz je v kraji 73 kempů, nejvíce jich je v oblasti Máchova Jezera na Českolipsku. Dohromady nabízejí kempy v kraji více než 1700 lůžek v chatkách a bezmála 3000 míst pro stany a karavany. Ročně se v nich podle informací z Českého statistického úřadu (ČSÚ) ubytuje kolem 85.000 turistů.

Autoři | Foto autocampkristyna.cz

Štítky chata, Hrádek nad Nisou, léto, Radek Petr, Máchovo jezero, Český statistický úřad, Martin Bauer, Český ráj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený autokemp Kristýna v Hrádku dokončuje nové chaty  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.