Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ztratili jsme doma dva zápasy, určitě ale nejsme pod nějakou dekou, říká liberecký zadák Šimek

Situaci, kterou za poslední dvě sezony ve vyřazovacích bojích ještě nezažili, čelí ve finále extraligy hokejisté Liberce. Obhájci titulu prohráli také druhé domácí utkání s Kometou Brno, tentokrát 3:4 v prodloužení. Bílí Tygři dokázali v zápase třikrát stáhnout jednobrankové vedení Brna, v čase 64:17 však hostům vystřelil druhé vítězství Marek Kvapil, jehož střele pomohla za záda brankáře Jána Lašáka teč holí domácího obránce Radima Šimka.

"Kometa měla mnohem lepší vstup do zápasu. Naštěstí ale první třetina skončila 1:1, takže žádná tragédie z toho nebyla. Zápas rozhodlo asi štěstí, Brno ho mělo více včera i dnes. Gól v prodloužení to jenom potvrdil. Marek Kvapil mě trefil do hokejky a přes ni to zapadlo do brány. Ani nevím, kudy to prošlo," mrzelo Šimka.

Brno šlo v základní hrací době třikrát do vedení, Liberečtí vždy dokázali najít odpověď a srovnat krok. I přes velký tlak ve třetí třetině však nedokázali přidat čtvrtou branku. "Pozitivum si můžeme vzít ze třetí třetiny. To je cesta, kterou musíme proti Kometě jít. Měli jsme tlak, byli jsme lepší a měli i více šancí. Škoda, že jsme naši převahu nedokázali vyjádřit gólově. Kdyby se nám podařilo nějakou šanci proměnit, tak si myslím, že bychom vyhráli už po 60 minutách," litoval nejužitečnější hráč loňského play off.

Liberec ztratil i druhý zápas a v sérii prohrává 0:2. Podle Šimka ale nebude před pokračováním série zapotřebí výrazných změn. "Nemyslím si, že budeme extra něco měnit. Podle mého názoru jsme nijak výrazně nepropadli a obě utkání byla vyrovnaná. Ke Kometě se přiklonilo víc štěstí. Včera i dnes dali šťastné branky a vyhráli. Takhle se to ale může otočit v Brně zase k nám a vše může být jinak," přemítal účastník posledního světového šampionátu Šimek.

Finálová série se nyní přesune na Moravu, kde bude v úterý pokračovat třetím zápasem. Fanoušci Brna, kteří čekají na mistrovský titul už dlouhých 51 let, zajisté připraví hráčům bouřlivou atmosféru. "Bude to asi pořádné peklo a pro nás nic příjemného. Hrál jsem v Brně zápas v základní části, ale v play off - a navíc ve finále - to bude asi ještě o pár levelů výš," přemítal Šimek.

"My bychom ale měli hrát uvolněně. Finále je svátek hokeje, hráli jsme ho loni a hrajeme ho i letos. Musíme si ten hokej užívat, protože ne každému se podaří postoupit až do finále," doplnil čtyřiadvacetiletý obránce, o jehož služby se zajímají kromě jiných kluby zámořské NHL.

Úřadující mistři neskládají přes nepříznivý vývoj zbraně. Šimek věří, že jeho tým dokáže v Brně uspět a odvézt si zpět pod Ještěd nějaké vítězství. "Ztratili jsme doma dva zápasy, určitě ale nejsme pod nějakou dekou. Musíme si k tomu něco říct a jet do Brna s čistou hlavou. Potřebujeme Kometu zase srazit k zemi, protože teď možná bude trochu létat v oblacích. Určitě ještě není rozhodnuto. Dokud nezazní klakson po čtvrtém vyhraném zápase, tak není konec. Uděláme všechno proto, abychom třetí zápas vyhráli," burcoval svůj tým Šimek.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Radim Šimek, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, finále, Marek Kvapil, Ján Lašák, National Hockey League, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztratili jsme doma dva zápasy, určitě ale nejsme pod nějakou dekou, říká liberecký zadák Šimek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.