Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Liberce míří policisté z celé Evropy. Utkají se o Světový policejní pohár v ledním hokeji

Celkem deset policejních týmů z devíti zemí Evropy se utká v ledním hokeji v Liberci. První zápasy jsou na programu už dnes, finále se hraje 24. dubna. Světový pohár hostí Svijanská arena a čeští policisté by rádi minimálně obhájili bronzové medaile z minulého ročníku.

Do turnaje je přihlášeno deset policejních reprezentací z devíti evropských zemí, které se utkají o mistrovský titul. Dva týmy budou reprezentovat Rusko, po jednom Českou republiku, Maďarsko, Slovinsko, Rakousko, Německo, Finsko, Francii a Slovensko.

Také minulý ročník se konal v Liberci a čeští policisté získali bronzové medaile. „Chtěli bychom úspěch z předešlého mistrovství alespoň zopakovat, to je náš cíl,“ řekl trenér reprezentace Jan Daněk.

K největším favoritům patří dvě ruská družstva. S oběma si před mistrovství čeští policisté zahráli a oba zápasy prohráli. „Kvalita ruského hokeje je opravdu na vysoké úrovni,“ dodal Daněk.

Světový policejní pohár v ledním hokeji se ve Svijanské aréně v Liberci uskuteční již podruhé. Poprvé se zde konalo v roce 2015, kdy český policejní tým vybojoval bronzové medaile po vítězství nad týmem Švýcarska 8:1. Mistrem světa roku 2015 se stal favorizovaný celek Slovenska a stříbrnou příčku obsadili policisté z Ruska.

Autoři | Foto archiv reprezentace

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, Evropa, bronzová medaile, Rusko, Slovensko, Jan Daněk, Německo, Finsko, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce míří policisté z celé Evropy. Utkají se o Světový policejní pohár v ledním hokeji  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.