Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygry opouští Radim Šimek. Chci zkusit štěstí v Americe, říká odcházející opora libereckých

Bílí Tygři se budou muset v příští sezoně obejít bez další opory, která byla u loňského zisku titulu a letošního druhého místa. Pro odchodu Branka Radivojeviče odchází do zámoří Radim Šimek. Ten zatím neprozradil, kam má namířeno. V Liberci ale sezonu nezačne.

„Chci zkusit štěstí v Americe. Nevím, jak mi to tam půjde, ale kdo to nezkusí, dělá chybu,“ prozradil dnes klubovému webu. Kam přesně míří, není jasné. Například v létě ho sledovali skauti zámořského San Jose. „Je tam více týmů, ale ještě nechci být nějak konkrétní. Nerad bych to nějak zakřikl,“ dodal Radim Šimek, který je v tomto ohledu skvělým příkladem hráče, který sice možná v juniorském věku své vrstevníky výrazně nepřevyšoval, postupně se však vypracoval až na nejvyšší úroveň. Ani jeho vzestup do A-týmu nebyl raketový.

Odchovanec benáteckého hokeje poprvé oblékl dres Bílých Tygrů v sezoně 2009/10, kdy kromě staršího dorostu naskočil také k několika zápasům juniorky.

Hned po mistrovství světa se Šimek vydá na cestu za svým snem o NHL. A to i přesto, že nikdy nebyl žádným týmem draftován.

Foto Jiří Princ

Štítky Radim Šimek, Bílí Tygři Liberec, Amerika, Branko Radivojevič, San Jose Sharks, National Hockey League, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygry opouští Radim Šimek. Chci zkusit štěstí v Americe, říká odcházející opora libereckých  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.