Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ján Lašák v Liberci končí. Od klubu už nedostal kontrakt na další sezónu

Více stavět na Romanu Willovi a dalších brankářích. To je hlavní důvod, proč v Liberci končí jedna z hlavních postav loňské mistrovské a letošní stříbrné sezóny Ján Lašák. Slovenský gólman už od Tygrů nedostal nabídku na nový kontrakt a jeho bilance v dresu Tygrů se tak zastavila na 144 zápasech.

„Ukončení spolupráce s Jánkem Lašákem pro nás nebylo lehké rozhodnutí. Jánko je bezesporu brankář vysoké kvality, což během své kariéry nesčetněkrát potvrdil jak na mezinárodní, tak na klubové scéně,“ řekl trenér Tygrů Filip Pešán.

Podle něj je Lašák v Liberci významně podepsán pod nejvýraznější úspěchy klubu, samozřejmě především pod ziskem mistrovského titulu. „Přesto jsme se rozhodli, vzhledem k naší strategii v doplňování kádru, další kontrakt hráči nenabídnout. V nové sezóně chceme výrazně stavět na Romanu Willovi, kterého ve dvojici doplníme dalším mladým brankářem,“ vysvětil.

Lašák o svém konci informoval už před třemi dny na instagramu, až teď je ale vše oficiální. Slovenský gólman pod Ještědem odchytal celkem 144 utkání a jeho úspěšnost je nad 91%. Nyní se zotavuje ze zranění kolene a čeká ho operace, kariéru by chtěl ukončit v rodném Zvolenu.

Klub se s hráčem rozchází v dobrém. „Bohužel v hektických dnech bezprostředně po skončení sezóny nebylo možné se s Jánem Lašákem rozloučit důstojněji, už teď je jisté, že tak chceme učinit v některém z prvních zápasů nového extraligového ročníku,“ dodal Pešán.

Už teď se spekuluje o jeho nástupci, kterým by se mohl stát Filip Novotný, kterému skončila smlouva ve Spartě a klub ho uvolnil.

Tygři kromě brankářského postu musí řešit i obranu, kde skončily dvě opory Radim Šimek a také Ondřej Vitásek. V útoku už se neobjeví kapitán Radivojevič.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Ján Lašák, Bílí Tygři Liberec, Roman Will, Filip Pešán, HC Sparta Praha, Radim Šimek, Ondřej Vitásek, Filip Novotný, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ján Lašák v Liberci končí. Od klubu už nedostal kontrakt na další sezónu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.