Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberečtí Tygři budou učit čínského účastníka KHL. Je to výjimečná spolupráce, říká vedení klubu

Libereckým Tygrům se rýsuje spolupráce, jakou se nemůže pochlubit žádný z tuzemských klubů. Loňský extraligový mistr a letošní vicemistr by měl v polovině května podepsat spolupráci s čínským HC Kunlun Red Star, který je účastníkem KHL. Vedení libereckého klubu mluví o spolupráci jako o výjimečné, jedinečné a velmi zajímavé. Právě klub z Pekingu v loňském roce zlákal například Martina Bakoše.

„To, že dojde k podpisu takové dohody je pro liberecké Tygry ohromná pocta, a také výzva. Cílem je, aby náš klub pomohl čínské hokejové asociaci vytvořit podobný výchovný program mladých hokejistů, jako máme zde v Liberci,“ uvedl prezident klubu Petr Syrovátko.

O spolupráci oba kluby jednají už od roku 2016. K podpisu smlouvy by mělo dojít 12. května v Pekingu.

„Čínští partneři mají eminentní zájem získat co nejkvalitnější know-how z oblasti hokeje a Liberec je o svých kvalitách přesvědčil. Tygři disponují vynikajícím výukovým programem pro mládež, špičkovou hokejovou akademií, aplikujeme moderní metody a k dispozici máme vynikající a komplexní infrastrukturu a zázemí areálu Sport parku, který je v této podobě ve střední Evropě unikátem. To celé vedlo k uzavření dohod o spolupráci,“ řekl Syrovátko.

Obsahem memoranda jsou předpokládané výměny celých mládežnických kategorií, zaškolování trenérů nebo organizování turnajů.

„V tuto chvíli to vnímám jako krok, u kterého chceme být. Předpokládáme, že z dohody bude profitovat nejen klub, ale i město Liberec a celý Liberecký kraj. Je to velké ocenění nastavené „liberecké cesty“, kterou jsme začali tvořit před třemi lety. Přirovnal bych to k momentu, kdy vznikala hokejová Liga Mistrů. Dříve bolavý projekt, který si pomalu, ale jistě získává svoji kvalitu a respekt,“ dodal Syrovátko. 

Foto KHL

Štítky Kontinentální hokejová liga, Peking, Martin Bakoš, hokej, Bílí Tygři Liberec, Petr Syrovátka, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí Tygři budou učit čínského účastníka KHL. Je to výjimečná spolupráce, říká vedení klubu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.