Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tygři hlásí první posilu. Z Třince přichází talentovaný centr Lukáš Jašek

Po sérii odchodů začínají Bílí Tygři posilovat. S klubem podepsal smlouvu devatenáctiletý střední útočník Lukáš Jašek. Juniorský reprezentant s Tygry podepsal smlouvu až do konce sezony 2018/2019 navíc s opcí na další rok.

Věkem mladý, ale odehráno má v extralize přes sedm desítek utkání v dresu třineckých Ocelářů. „V Třinci si zahrál extraligu už v sedmnácti letech. Věřím, že má před sebou úspěšnou budoucnost a že v dresu Bílých Tygrů prokáže své kvality,“ řekl o něm trenér Tygrů Filip Pešán.

Podle něj je Jašek perspektivním hráčem. „Výrazně na sebe upozorňoval už v mládežnických kategoriích. Prošel většinou juniorských reprezentačních výběrů,“ dodal.

Jašek si v uplynulé sezoně připsal ve 20 zápasech v extralize včetně play off jeden bod za asistenci. Působil také v první lize na farmě Ocelářů ve Frýdku-Místku, kde nasbíral v 38 duelech 34 bodů (12+22).

Celkem má třinecký odchovanec v nejvyšší soutěži na kontě 74 utkání a šest bodů za dva góly a šest přihrávek. Jaška v roce 2015 draftoval v NHL v šestém kole na 174. pozici Vancouver. Na přelomu kalendářního roku startoval na mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě, kde v pěti duelech nebodoval.

Autoři | Foto HC Oceláři Třinec

Štítky Lukáš Jašek, HC Oceláři Třinec, Bílí Tygři Liberec, Filip Pešán, HC Frýdek-Místek, National Hockey League, Vancouver Canucks, Mistrovství světa v ledním hokeji, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři hlásí první posilu. Z Třince přichází talentovaný centr Lukáš Jašek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.