Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velký návrat. Do Liberce se po letech v NHL vrací zadák Ladislav Šmíd

Bílí Tygři hlásí velkou posilu. Ze zámoří se vrací klubový odchovanec Ladislav Šmíd. Teprve jednatřicetiletý hráč chce v Liberci znovu nastartovat kariéru, kterou mu přibrzdilo vleklé zraněné zad, kvůli kterému za poslední tři sezóny v NHL odehrál jen 53 utkání. Pod Ještědem podepsal kontrakt na dva roky.

„Příchod Ladislava Šmída je součástí naší „Liberecké cesty“. Chceme se k hráčům chovat tak, aby se k nám do klubu rádi vraceli. Je to obránce, který většinu své dospělé kariéry strávil v NHL, což je důkazem jeho herní kvality a jeho přístupu k hokeji,“ řekl trenér Tygrů Filip Pešán.

Šmíd do zámoří zamířil už před dvanácti letech a po sezoně v AHL o rok později odehrál první sezónu v NHL v dresu Edmontonu. Pak sice opět na rok musel do AHL, ale pak v dresu Olejářů strávil dalších sedm let.

Při výluce před pěti lety odehrál 22 utkání v dresu Tygrů, poté zamířil do Calgary. Tam se ale naplno projevily jeho problémy se zády. V prvním roce odehrál ještě téměř 60 zápasů, v dalších dvou už ale jen 53 a za celou loňskou sezónu neodehrál ani jedno utkání. „Plně se soustředil na rehabilitaci, trénink a přípravu na další sezóny,“ vysvětlil mluvčí klubu Martin Kadlec.

Celkem Šmíd odehrál v NHL 583 zápasů a připsal si 72 bodů. V dresu Tygrů pak má na kontě 122 utkání a 20 kanadských bodů.

Zahrál si také na třech mistrovstvích světa a na olympiádě v Soči.

Nyní se tak vrací do Liberce a měl by patřit k pilířům defenzivy i celého týmu. „Přinese nám do obranných řad hodně důrazu a válčení, které je potřeba především v play-off. Stane se jedním ze základních stavebních kamenů a hlavních lídrů našeho týmu,“ dodal Pešán.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, National Hockey League, Ladislav Šmíd, Ještěd, American Hockey League, Filip Pešán, Edmonton Oilers, Zimní olympijské hry 2014, Calgary Flames, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký návrat. Do Liberce se po letech v NHL vrací zadák Ladislav Šmíd  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.