Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Revoluce u Bílých Tygrů. Hokejový klub už nebude dávat smlouvy dorostencům

Tohle se v hokeji řeší dlouhé roky. Mladý hráč dostane ve svém domovském klubu smlouvu. Na jednu stranu je to ocenění jeho práce, na stranu druhou si ho klub pojišťuje. Jenže pak je tu problém, když chce hráč přestoupit jinam. V tu chvíli by se za něj muselo platit odstupné, což je mnohdy nereálné. A právě tuto praxi nyní liberečtí Bílí Tygři boří.

Smlouvy u mladých hráčů jsou velmi citlivým tématem. Mladík chce přestoupit, jenže nový zájemce o jeho služby si to nemůže dovolit. Klub navíc nechce přicházet o mladé hokejisty, do kterých během let výchovy investoval nemalé prostředky.

To je i případ Tygrů, jenže ti nespokojené hráče v týmu nechtějí nutit zůstávat. „Našim hokejistům poskytujeme velmi nadstandardní program, který stojí nemalé finanční prostředky a obrovské množství času každého trenéra. Díky tomu se nám však daří zkvalitňovat jednotlivé akademické týmy. V současnosti je jakákoliv pozice v našich týmech velmi prestižní a udržet si jí bude do budoucna pro každého čím dál těžší. Chceme, aby u nás naši hráči byli kvůli programu a kvůli kultuře v našem klubu, ne smlouvě,“ vysvětlil manažer mládeže Jiří Bermann, který novinku v klubu prosadil.

Od letošní sezony tak Tygři nebudou nové smlouvy s mladíky uzavírat. „Samozřejmě budou k nalezení některé výjimky, které však bude vedení klubu před rozhodnutím důkladně projednávat," vysvětlil Bermann.

Podle něj mají navíc hráči, kteří z klubu odejdou, vždy dveře otevřené. „Nikdy jsme neměli problém, když nám hráči oznámili, že se chtějí pokusit o další hokejový rozvoj v zahraničí. Filozofie našeho klubu vůči zahraničí vychází z myšlenky, že se hráč kdykoliv může z angažmá v cizině vrátit zpět, přičemž ho přivítáme rádi. Příkladů máme v A-týmu dost, ať už se jednalo o Tomáše Filippiho nebo Jaroslava Vlacha, Filipa Pyrochtu, Michala Plutnara či Adama Jánošíka," dodal manažer mládeže.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, mládež, Bílí Tygři Liberec, Adam Jánošík, Tomáš Filippi, Jaroslav Vlach, Michal Plutnar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revoluce u Bílých Tygrů. Hokejový klub už nebude dávat smlouvy dorostencům  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.