Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté Liberce zahájili další část přípravy už i se Šmídem

V kompletním složení i s hráči, kteří se doposud připravovali individuálně, včera zahájili další část přípravy na nadcházející extraligovou sezonu hokejisté Liberce. Trenér Filip Pešán tak na ledě Home Credit areny přivítal i obránce Ladislava Šmída, který se do mateřského klubu vrací ze zámoří.

"Jsem rád, že na led jdeme už takhle brzy a mohli jsme pauzu zkrátit o týden. Budeme se připravovat na suchu a na ledě budeme mít odpoledne dovednostní tréninky. A budeme se snažit užít si tři přátelské zápasy, které nás čekají, abychom v plné formě vstoupili do Ligy mistrů," řekl Pešán.

Bílí Tygři si totiž výhrou v základní části uplynulého ročníku extraligy zajistili opět start v mezinárodní soutěži, ve které se v základní skupině E utkají s Växjö, Davosem a Cardiffem. Do LM vstoupí 24. srpna, předtím se ale ještě utkají se Spartou, Chomutovem a Hradcem Králové.

"Z týmu cítím obrovskou energii, což je možná i tím, že přišli mladí hráči. Jsem hrozně rád, že přišel i Láďa Šmíd, který je také hladový. Na tréninku měl tým obrovskou energii a pokoru. Těším se na další práci," řekl Pešán, jenž bude v nadcházející sezoně působit jako hlavní kouč i u juniorské reprezentace.

Liberec po sezoně, ve které Severočeši postoupili až do finále play off, v němž prohráli s Brnem, opustili brankář Ján Lašák, obránci Radim Šimek, Ondřej Vitásek a útočníci Branko Radivojevič, Jakub Valský a Vladimír Svačina. Na jejich místa přišli gólman Aleš Stezka, obránce Šmíd a útočníci Martin Bakoš s Lukášem Jaškem.

"Ztráty jsou to obrovské, ale myslím si, že je ideální doba na to vychovat nové Šimky či Lakatoše, kdyby Dominik odešel. V organizaci máme spoustu kvalitních hráčů a už se těším, až dalšího Šimka objevíme," uvedl Pešán. Ten letní přestávku vyplnil i účastí na rozvojovém kempu New York Rangers, kde získával další zkušenosti a podílel se i na trénincích mladších hráčů, které slavný klub sleduje či je v posledních letech draftoval.

Podobný kemp Pešán v minulosti absolvoval v Detroitu, šance u Rangers si nyní ale hodně vážil. "Do Detroitu jsem se tak trochu nominoval sám, od Rangers nyní přišla oficiální nabídka. Moje pozice při trénincích ale byla stejná. Asistoval jsem hlavnímu trenérovi farmy, který celý program vedl," uvedl Pešán, s nímž kemp absolvoval i útočník Dominik Lakatoš. Toho letos newyorský klub draftoval a není vyloučeno, že dvacetiletý hráč odejde do zámoří.

Program přípravných zápasů a Ligy mistrů

Pátek 28. července: Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha (11:00),
čtvrtek 3. srpna: Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec (17:30),
čtvrtek 17. srpna: Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové,
čtvrtek 24. srpna: Bílí Tygři Liberec - Växjö Lakers (17:00; Liga mistrů),
sobota 26. srpna: Bílí Tygři Liberec - Cardiff Devils (15:30; Liga mistrů),
čtvrtek 31. srpna: Cardiff Devils - Bílí Tygři Liberec (20:00; Liga mistrů),
sobota 2. září: Växjö Lakers - Bílí Tygři Liberec (15:00; Liga mistrů),
úterý 3. října: Bílí Tygři Liberec - Davos (17:00; Liga mistrů),
středa 11. října: Davos - Bílí Tygři Liberec (19:45; Liga mistrů).

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, Ladislav Šmíd, Filip Pešán, Liga mistrů UEFA, Home Credit, trénink, hokejista, New York Rangers, Dominik Lakatoš, Davos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce zahájili další část přípravy už i se Šmídem  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.