Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Emigroval, prosadil se v NHL. Teď bude Jan Ludvig řídit individuální rozvoj Bílých Tygrů

Má za sebou zajímavý životní příběh. Na začátku 80. let minulého století emigroval do USA. Bylo mu pouhých devatenáct let. Chtěl být dřevorubcem na Aljašce, ale nakonec se prosadil v NHL, vždyť v ní odehrál přes tři stovky zápasů. Na ledě platil za vyhlášeného rváče, jeho kariéru za mořem ale už v sedmadvaceti letech ukončilo špatné zdraví. Teď se Liberečák Jan Ludvig vrací pod Ještěd. V týmu Bílých Tygrů bude působit jako kouč individuálního rozvoje a také skaut.

„Jan Ludvig je Liberečák s obrovským tygřím srdcem. Chyběl nám v organizaci člověk na individuální rozvoj hráčů a jsem strašně rád, že se podařilo spojit jeho návrat do Čech s angažováním v klubu,“ řekl trenér a sportovní manažer klubu Filip Pešán.

Podle něj bude mít Ludvig na starost rozvoj hráčů po dovednostní stránce a speciálně pro mladší hokejisty to bude i člověk, se kterým budou moct mluvit i o věcech mimo hokej, „To je velmi důležitá věc vzhledem k tomu, že chceme dávat šanci mladším a mladším hráčům. Přesně v tom, v čem zaostáváme za Severní Amerikou, očekávám, že do organizace přinese,“ dodal Pešán.

Ludvig se do Liberce vrátil už jednou, když klubu ještě jako hráč pomohl do extraligy. „Nyní je moje pozice rozdílná v tom, že nejsem tak hrrr, doba už je na rozdíl od minulosti připravená, povědomí o NHL a juniorských soutěžích je nyní o mnoho větší,“ říká Jan Ludvig.

Kromě pozice kouče bude působit i jako skaut. „Hrozně rád bych předal všechny zkušenosti, které jsem nasbíral jako hráč i skaut,“ dodal.

Pětapadesátiletý Ludvig odehrál v NHL v dresu New Jersey a Buffala 314 zápasů s bilancí 141 kanadských bodů. Při výpomoci Liberci odehrál v roce 2002 šest utkání za Bílé Tygry.

„Upřímně bych si nedokázal představit, že bych byl jinde než v Liberci. Nemám zájem. Vracet jsem se nemusel, ale dělám to ze srdce. Byl by to hřích, kdybych se to, co jsem se v zámoří naučil za sedmatřicet let, alespoň nepokusil předat libereckému hokeji,“ uzavřel Ludvig.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Jan Ludvig, NHL, Liberec, Bílí Tygři, Bílí Tygři Liberec, National Hockey League, USA, Aljaška, Ještěd, Filip Pešán, Česko, Buffalo Sabres, New Jersey Devils

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emigroval, prosadil se v NHL. Teď bude Jan Ludvig řídit individuální rozvoj Bílých Tygrů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.