Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kapitánem Bílých Tygrů do nové sezony byl jmenován Martin Ševc

Bílí Tygři před novou sezonou ví, kdo bude jejich kapitánem. Liberecký manšaft povede Martin Ševc. Zkušený šestatřicetiletý obránce s reprezentačními zkušenostmi přebírá kapitánské „C“ po Branku Radivojevičovi a jeho předchůdci Janu Výtiskovi, tedy po kapitánech, kteří v přecházejících dvou sezónách dovedli Bílé Tygry k titulům mistrů a vicemistrů extraligy.

Je určitě velká čest, dělat kapitána v takové skvělé partě a věřím, že kluky nezklamu. Na druhou stranu se toho pro mě herně zase tolik nemění. Jiný už taky nebudu. Ale chci ještě více pomáhat týmu a mladším hráčům. Vím, že se budu muset také trochu mírnit a nebýt tak prostořeký, abych tým zbytečně neoslaboval,“ shrnul nový kapitán.

Martin Ševc zaokrouhlí počet libereckých extraligových kapitánů na číslo 10. Zároveň je ale teprve čtvrtým obráncem v této pozici. V roce 2002 dovedl obránce Aleš Vála Bílé Tygry k extraligovému postupu,  v sezóně 2008/2009 vedl tygří smečku velezkušený bek Jaroslav Modrý a v letech 2014-2016 nosil kapitánské „C“ už zmíněný Jan Výtisk.   

Pro Martina Ševce bude role kapitána zcela nová zkušenost. Doposud působil jen v roli asistenta. „Áčko“ na dresu oblékal v předchozích dvou sezónách právě v dresu Tygrů. Jako kapitán povede šestatřicetiletý lídr Bílé Tygry už v utkáních Champions Hockey League 24. a 26. srpna.   

Foto Jiří Princ

Štítky HC Bílí Tygři, Liberec, Martin Ševc, hokej, Bílí Tygři Liberec, Jan Výtisk, Aleš Vála, Jaroslav Modrý, Martin Švec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitánem Bílých Tygrů do nové sezony byl jmenován Martin Ševc  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.