Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Tygrům začíná Liga mistrů. V domácí aréně přivítají Växjö i s mistry světa na soupisce

V 17 hodin začíná první ostrý zápas nové sezony pro Bílé Tygry. A půjde o hodně náročnou premiéru, začíná se totiž Ligou mistrů a pod Ještědem se domácí utkají se švédským týmem Växjö Lakers. Za něj chytá Viktor Fasth – brankář se zkušenostmi z NHL. V útoku zase najdeme třeba finského mistra světa Janne Pesonena.

Tygři po loňské stříbrné sezoně výrazně obměnili kádr, odešlo několik opor včetně kapitána Radivojeviče nebo reprezentačního obránce Šimka. Nahradilo je především dravé mládí, ale i navrátilec ze zámoří Ladislav Šmíd. Tým v přípravě zatím třeba smáznul Chomutov, ale jak si povede v ostrých zápasech, napoví až duely v Lize mistrů.

Švédský tým Växjö Lakers se od postupu do nejvyšší soutěže v roce 2008 vypracoval mezi elitní týmy. V roce 2014 bral třetí místo v soutěži, o rok později se dokonce stal mistrem. O kvalitách týmu svědčí i loňské semifinále Ligy mistrů.

Podívejte se na představení Bílých Tygrů

Mezi největší hvězdy patří gólman Viktor Fasth, nejlepší brankář MS 2011 a majitel stříbrné medaile nebo finští mistři světa Janne Pesonen a Tuomas Kiiskinen.

Bílí Tygři zahájí Ligu mistrů proti švédskému celku na ledě Home Credit Arény v 17:00. Utkání bude mít bohatý doprovodný program. Všichni fanoušci do 140 cm si odnesou dárek v podobě tygřího batohu a navíc budou mít šanci vyhrát permanentku na tuto sezónu.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, Liga mistrů, Liga mistrů UEFA, Växjö, Bílí Tygři Liberec, Viktor Fasth, National Hockey League, Ještěd, Piráti Chomutov, Ladislav Šmíd, Home Credit, Janne Pesonen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tygrům začíná Liga mistrů. V domácí aréně přivítají Växjö i s mistry světa na soupisce  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.