Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skvělý obrat a první vítězství. Tygři pěti góly v řadě nepřipustili překvapení

Takový odpor asi nečekali. Outsider z Cardiffu v první třetině kousal, přesto asi nikdo nečekal, že povede 2:0. Liberečtí hokejisté se ale zmátořili a ve zbytku zápasu byli jasně lepší. Nakonec pěti góly vývoj utkání otočili a připsali si první vítězství za tři body.

Ve čtvrté minutě ve vlastním oslabení pláchl po pravé straně Joey Martin a hosté po jeho přesné trefě nad Willovo rameno do vedení – 0:1. V přesilové hře se v čase 17:56 bylo ještě hůř. Střelou od modré čáry prosadil obránce Drew Paris a dvoubrankovým vedením hostů první třetina skončila 0:2.

Od druhé třetiny tygři zvýšili tempo a postupně opanovali zápas. Nejprve Krenželok elegantně objel obránce, obloukem se dostal před Bownse a procpal puk až do branky – 1:2. O necelou minutu později se prosadil Bakoš a bylo srovnáno.

Ještě ve druhé třetině tygři skóre otočili, když se tečí střely od modré prosadil Bulíř.

Třetí třetina začala snahou Cardiffu o srovnání, nakonec ale vítězství potvrdili domácí. Nejprve Špaček a po něm Bartovič navýšili na 5:2.

Liberec - Cardiff 5:2 (0:2, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Krenželok (J. Vlach), 31. Bakoš (Jašek), 34. Bulíř (Mojžíš, Jašek), 58. D. Špaček, 59. Bartovič - 5. Martin, 18. Paris (Asselin). Rozhodčí: Rohatsch (Něm.), Hribik - Frodl, Lhotský (všichni ČR). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 3167.

Sestava Liberce: Will - Jánošík, Ševc, Plutnar, Šmíd, Mojžíš, Derner, Pyrochta - J. Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Bakoš, Bulíř, Jašek - Bartovič, Vantuch, Ordoš - A. Dlouhý, J. Vlach, D. Špaček - Psota. Trenér: Mlejnek.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, Liga mistrů, Cardiff Devils, Cardiff City FC, Joey Martin, Drew Paris, FC Slovan Liberec, Ludvík Bohumil Kašpar, Německo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý obrat a první vítězství. Tygři pěti góly v řadě nepřipustili překvapení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.