Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná extraliga. Bílí Tygři obhajují stříbro a v premiéře přivítají natěšený Hradec

Po letní přípravě a čtyřech utkáních Ligy mistrů je tu konečně ostrý start. Začíná totiž nová sezóna extraligy a tygři v ní obhajují stříbrné medaile. A start to bude hodně náročný, pod Ještěd totiž přijíždí hradecký Mountfield, který vyhlásil útok na titul. Zápas začíná v 18 hodin.

Hradec pro Liberecké není úplně oblíbený soupeř. Vždyť z 16 vzájemných utkání vyhrál Liberec 7 za tři body a 2 za dva body. Hradec vyhrál pětkrát za tři body a dvakrát za dva body.

Oba týmy ale v létě poměrně výrazně obměnily kádry. V Liberci skončily opory – kapitán Radivojevič, reprezentační obránce Šimek nebo gólman Ján Lašák a pryč je i Jakub Valský.

Nahradit je musí především nadějní hokejisté, kteří od trenéra Pešána dostanou prostor na ledě. Nejznámější posilou se tak stal Ladislav Šmíd. Liberecký odchovanec hrál dlouhá léta v NHL, zdravotní problémy ho ale přiměly vrátit se domů. A vrátil se i střelec zlatého gólu z předminulé sezóny Martin Bakoš, který pověst střelce potvrdil i v přípravě a Lize mistrů.

Ambiciózní Hradec letos vyhlásil útok na titul. Pomoci mu k němu má i zajímavé jméno. Pardubičák a mistr světa Petr Koukal se nevrátil domů, ale k největšímu rivalovi. Mimo něj ale na východ Čech dorazilo dalších osm hráčů včetně Slováka Ziga nebo Lotyše Cibulskise.

Oba týmy se utkaly už v přípravě, kdy domácí Liberec vyhrál 4:1. Teď už to ale bude naostro.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, Liberec, hokej, Hradec, Mountfield, Bílí Tygři Liberec, Liga mistrů UEFA, Mountfield Hradec Králové, stříbrná medaile, Ještěd, Ján Lašák, National Hockey League, Jakub Valský, Ladislav Šmíd, Martin Bakoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná extraliga. Bílí Tygři obhajují stříbro a v premiéře přivítají natěšený Hradec  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.