Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři zdolali díky čistému kontu Willa Hradec Králové 3:0

Hokejisté vicemistra Liberce zahájili nový ročník extraligy výhrou nad obhájcem bronzu Hradcem Králové 3:0. O branky Bílých Tygrů se postarali obránci Filip Pyrochta, Adam Jánošík a útočník Jan Ordoš. Gólman Roman Will si díky 28 úspěšným zákrokům připsal čisté konto.

"Mám z toho radost, že mohu být v takovém týmu a teď i plnit roli jedničky. Potřeboval jsem takový zápas. Jsem rád, že jsme ho týmově zvládli. Pro mě osobně je to velice důležité a může mi to moc pomoci do celé sezony," řekl Will.

Duelu předcházel ceremoniál s vyvěšením plakety připomínající zisk Prezidentského poháru a Bílí Tygři hned úspěšně zahájili útok i na třetí triumf v základní části za sebou. Během úvodních minut byli domácí velmi aktivní.

V době jejich tlaku se provinil Graňák a Bílí Tygři dostali výhodu přesilovky. Po minutovém obléhání Sedláčkovy branky dostal liberecké fanoušky do varu Pyrochta, který pohotovou dorážkou rozvlnil síť. Už o minutu později mohlo být srovnáno. Navrátilec ze zámoří Šmíd chyboval v rozehrávce, ale jeho nabídku posila Hradce Koukal nevyužil.

"O tom to je, takhle vytáhnout tým nahoru v rozhodující okamžik zápasu. Může to být třeba jen jeden zákrok během celého zápasu. Když je brankář ve správný čas na správném místě, tak to ten tým zvedne, podpoří to psychiku celého týmu. Myslím, že takhle by to mělo být," komentoval Will svůj podíl na udržení vedení.

Bílí Tygři měli nadále více ze hry. Hosté se dostali do většího náporu až v polovině třetiny, kdy hráli krátce po sobě dvě přesilovky. Liberecká obrana v čele Willem ale vyřešila všechny situace.

Ve druhé třetině pokračovali domácí v soustředěném výkonu. Ve 23. minutě to zkoušel od modré čáry Pyrochta, ale Sedláček si tečovanou střelu pohlídal. Ve 28. minutě se hradecký brankář blýskl opět, kdy vystřelil Jánošík a Ordoš puk tečoval. O chvíli později kontroval Kukumberg, ale jeho dělovku Will ukryl ve výstroji.

V dalším průběhu svižného utkání měl opět více práce hostující brankář, Dernerovu střelu zastavil se štěstím pravým betonem. Ve 38. minutě už ale kapituloval. Přesilovkovou souhru zakončil přesnou střelou k tyči slovenský reprezentant Jánošík a podruhé rozjásal libereckou arénu.

"Přesilovky v podstatě zápas rozhodly. Domácí dali dva góly z pěti přesilovek, kdežto my jsme z šesti nedokázali využít ani jednu. Pak vidím u nás velký problém v tomto zápase v proměňování šancí. Nebyli jsme produktivní, nakonec na výsledku s nulou je to vidět. Šancí jsme měli dost, ale nedokázali jsme Willa překonat," uvedl kouč Monutfieldu Václav Sýkora.

Závěrečné dějství začalo opět dobře pro domácí. Ordoš před hradeckou brankou a pohotově dorazil do sítě Bakošovu střelu. Na druhé straně zahrozili Kukumberg s Köhler, jehož střelu Will zlikvidoval. Vzápětí ustál tlačenici před svou brankou Sedláček. Ve 48. minutě pomohla Willovi po Cibulskisově střele z pravého kruhu tyč.

Sílící tlak Hradce umocnila v polovině třetí třetiny ještě přesilovka. Velikou šanci Jarůška ale Will ve spolupráci se Ševcem zlikvidoval. Liberecký gólman uhájil čistý štít i v závěru při Bakošově trestu necelých pět minut před koncem, kdy Mountfield sáhl ke hře bez brankáře.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Liberec, hokej, HC Bílí Tygři Liberec, Roman Will, FC Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, Adam Jánošík, Filip Pyrochta, Jan Ordoš, Mountfield Hradec Králové, Václav Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři zdolali díky čistému kontu Willa Hradec Králové 3:0  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.