Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři díky obratu ve třetí třetině zdolali doma Zlín 3:2

Hokejisté Liberce zdolali ve 3. kole extraligy po dokonalém obratu Zlín 3:2 a vyhráli i svůj druhý domácí zápas v sezoně. Bílí Tygři ještě ve 47. minutě prohrávali 0:2, ale díky gólům Jana Stránského, Michala Bulíře a Dominika Lakatoše dosáhli na plný bodový zisk. Rozhodující branku vstřelili v čase 59:02.

"Nezačalo to dobře, ale postupně jsme zvyšovali obrátky a dotáhli to do vítězného konce. Dokud nezazní siréna, tak nic není ztracené, my jsme věřili celou dobu. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo. Tahle výhra hodně zvýší sebevědomí, doufám, že ta hra se ještě více zvedne," řekl po utkání Lakatoš.

Po svižném úvodu, kdy byl blízko gólu domácí Krenželok, se hra vyrovnala. Ačkoliv měli Bílí Tygři častěji puk na hokejkách, v polovině osmé minuty se radovali hosté po Žižkově střele od modré čáry. O tři minuty později udeřil Zlín podruhé díky Okálově dorážce do odkryté branky.

Domácí se vrhli do útoku, vypracovali si řadu šancí, ale Kašíka nepřekonali. Ve 13. minutě pomohla zlínskému gólmanovi po Krenželokově pokusu tyč. Pak předvedl individuální akcí Bulíř, ale mířil nad zlínskou branku.

V úvodu druhé třetiny dohrávali Bílí Tygři přesilovku, Bulíř ale v dobré pozici pálil vedle. O něco později měl dobrou šanci Jašek, ale zlínští obránci dostali puk do bezpečí. Domácím nepomohly ke vstřelení kontaktního gólu ani dvě přesilovky krátce po sobě.

Ve druhé polovině druhé části si zahráli přesilovku i hosté. Velmi blízko gólu byl ve 33. minutě Kubiš, ale Will jeho blafák ustál. Další velkou šanci měli hosté ve 37. minutě, kdy Bílí Tygři hráli necelou minutu ve třech proti pěti. Libereckou obranu a Willa ale nepřekonali.

Ve 43. minutě mohl dokonat liberecký zmar Popelka, jehož střela zamířila do tyče Willovy branky. Bílí Tygři se snažili o snížení a v jejich obraně se tak objevovaly mezery. Okálovu i Popelkovu šanci ale Will zlikvidoval. Domácí se dočkali na konci 47. minuty, kdy Stránský tečoval Šmídovo nahození.

Následoval tlak Liberce a Zlín odolával díky Kašíkovi. Zlín se zaměřil na obranu hubeného náskoku a před Willovu branku se nedostával. V 56. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Desáté vyloučení Zlína v utkání potrestal Bulíř. Obrat dokonal po Pyrochtově střele dorážkou do odkryté branky Lakatoš dokonal obrat. Zlínští zkusili power play, ale vyloučením 12 sekund před koncem je zabrzdil Kubiš.

"Podařil se nám vstup do utkání, dostali jsme se do vedení. Ve druhé třetině domácí přidali, vytvořili si tlak. Nás to v oslabení stálo spoustu sil. Třetí třetina se těžko komentuje. Domácí vytvořili enormní tlak. Myslím si, že jsme si mohli odvézt alespoň bod, ale nebylo nám přáno. Škoda že se nepodařilo podpořit výkon Kašíka, který chytal výborně," uvedl trenér Zlína Robert Svoboda.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky HC Bílí Tygři, Liberec, Zlín, hokej, FC Fastav Zlín, Bílí Tygři Liberec, Michal Bulíř, Dominik Lakatoš, Jan Stránský, HC Škoda Plzeň, Robert Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři díky obratu ve třetí třetině zdolali doma Zlín 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.