Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři porazili Davos a postupují. Jsem rád za postup přes takový tým, řekl Pešán

Podruhé v řadě dokázali liberečtí Bílí Tygři postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů. V přímém souboji o postup se na domácím ledě utkali se švýcarským Davosem. Liberec prakticky celý zápas vedl, přesto se v závěru odehrálo velké drama. Ale se šťastným koncem pro domácí.

Šance byly od začátku na obou stranách, do vedení šli ale domácí. V úvodu druhého dějství se po nahození povedlo v přesilovce skórovat Lakatošovi, hosté ale pět minut před koncem druhé sirény dokázali srovnat.

Jenže tygři si za necelou minutu vzali vedení zpět. Nejlepší střelec tygrů v soutěži Martin Bakoš vzal u mantinelu puk, dostal se mezi kruhy a přesnou střelou dostal domácí opět do vedení.

Na rozdíl dvou branek upravil ve 46. minutě Jašek a zdálo se, že si tygři jsou pro postup.

Jenže přišlo drama, čtyři minuty před koncem snížil Walser a bylo to o gól. Davos se hnal za vyrovnáním, ale na dvoubrankový rozdíl dal minutu před koncem Bulíř.

Ale ani poté se hosté nevzdali a ještě jednou snížili. Víc už ale nestihli, a tak postupují domácí právě na úkor Davosu.

Filip Pešán (Liberec) „Narazili jsme na velmi silného soupeře, který v první třetině dominoval. Jsem rád, že jsme v ní nedostali branku. Poté jsme hru vyrovnali a byl to souboj chyb mladých týmů. Na konci jsme vítězství málem ztratili také mladou chybou. Děkuji týmu za výkon a jsem rád, že jsme postoupili přes tak kvalitní tým jako je Davos."

Arno del Curto (Davos) „Do utkání jsme vstoupili dobře. Potom se ale na naší straně začali kupit chyby, kterých dobře hrající Liberec využil. Snažili jsme se se zápasem něco dělat, ale v uričtých fázích zápasů jsme ztratili hlavu a nehráli tak, jak jsme chtěli. Roli hrálo i to, že máme mladý tým. Liberec vyhrál zaslouženě."

HC Bílí Tygři Liberec - HC Davos 4:3 

Branky a nahrávky: 22. Lakatoš (Jánošík), 36. Bakoš (Jašek), 46. Jašek (Lakatoš, Jelínek), 60. Bulíř (Jánošík) – 35. Little (Kousal), 56. Walser (Jörg), 60. Kessler (Eggenberger). Rozhodčí: Piechaczek, Souček – Brejcha, Zavřel. Počet střel: 44:41. Přesilovky: 5:2. Využití přesilovek: 1:0. Diváci: 4241.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, Liga mistrů, Davos, Bílí Tygři Liberec, Filip Pešán, Liga mistrů UEFA, Martin Bakoš, tygr, HC Davos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři porazili Davos a postupují. Jsem rád za postup přes takový tým, řekl Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.