Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři ulovili posilu. Do útoku přichází zkušený Kanaďan Tyler Redenbach

Do české extraligy se vrací kanadský hokejista Tyler Redenbach. Po angažmá v Pardubicích a Třinci bude působit v Liberci. Třiatřicetiletý centr patří k produktivním hráčům, pod Ještěd přichází z finského Tampere.

„Příchodem Tylera Redenbacha reagujeme na dlouhodobé zranění Mário Bližňáka, protože hráče podobného typu se nám nedařilo nahradit někým z širšího kádru. Tyler je čistokrevný centr, silný na vhazování a nebezpečný v přesilových hrách,“ řekl sportovní ředitel a trenér klubu Filip Pešán.

Redenbach podepsal v Liberci do konci této sezóny. Loni se stal v extralize nejproduktivnějším cizincem soutěže, kdy získal 38 bodů za 13 branek a 25 asistencí.

V létě se pak přesunul do Finska do týmu Tappara Tampere, zde ale dlouho nevydržel a přesunuje se do Liberce. „V libereckém dresu by mohl poprvé nastoupit už dnes na ledě Plzně,“ dodal mluvčí klubu Martin Kadlec.

Redenbach byl v devatenácti letech draftován Phoenixem, NHL s ale nikdy nezahrál a většinu kariéry strávil v Evropě. Zahrál si třeba ve Švýcarsku a v Česku ho fanoušci znají z dresů Třince a Pardubic.

Autoři | Foto HC Dynamo

Štítky Tyler Redenbach, HC Bílí Tygři Liberec, Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, HC Dynamo Pardubice, Extraliga ledního hokeje, Tampere, Ještěd, Mário Bližňák, Filip Pešán, Tappara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři ulovili posilu. Do útoku přichází zkušený Kanaďan Tyler Redenbach  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.