Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Druhý zápas, druhý bod. Tygři opět vládli, Boleslavi nastříleli šest branek

Také druhý domácí zápas skončil pro liberecké hokejisty vítězně, Mladou Boleslav porazili 6:2 a dokázali zápas otočit. Domácím vycházely přesilovky, proměnili celkem tři. Série má nyní dva dny pauzu, pak se přesouvá ke Středočechům.

První třetina začala pro Liberec šokem. Už po půlminutě přiťukl Klepiš Vondrkovi a ten prostřelil Willa – 0:1. Liberečtí pak dostali přesilovku, ta se jim ale moc nedařila. Až téměř po sedmi minutách napálil Kolmann tyčku a další možnost měl Filippi. Vyrovnal ale až kapitán Jelínek, který dorazil do prázdné brány ránu Ševce.

Domácí pak přežili kritickou situaci, když odehráli téměř dvě minuty ve třech proti pěti. A nakonec udeřili v závěru třetiny sami. Birner našel rozjetého Filippiho a ten se nemýlil.

Tygři porazili Boleslav 6:2

Čtvrtek, 21. března 2019, 21:41

Tygři porazili Boleslav 6:2
Tygři porazili Boleslav 6:2

Ve druhé třetině roztočili domácí kolotoč a už po třech minutách to bylo 4:1, když se nejprve prosadil Lenc a po něm znovu Jelínek. Liberec pak měl také přesilovku 5:3, jenže ji nevyužil a tak přišel trest, když se po individuální akci prosadil Zohorna.

V posledním dějství ale Tygři žádné drama nepřipustili. Nejprve ubránili oslabení a pak ve vlastní přesilovce udeřil Birner. Šestý gól pak přidal Hudáček.

Filip Pešán (Liberec) „Měli jsme špatný vstup do utkání, po pár vteřinách jsme inkasovali a trošku to začátek poznamenalo. Poté jsme se začali se soupeřem vyrovnávat. Každý z týmů měl dlouhou přesilovku pět na tři, ve které si mohl zápas výrazně naklonit na svoji stranu, což se ani jednomu z nás nepovedlo. Přesto jsme v přesilovkách zápas rozhodli a zaslouženě vyhráli."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav) „Přiznám, že mě vůbec nenapadá, co k zápasu říct. Abych neříkal pořád to samé. Mezi týmy je obrovský rozdíl, jsme ve všem horší, proto prohráváme a dostali jsme už jedenáct gólů. Zatím si s tím nevíme rady, ale zkusíme se trošku lépe připravit a domácí zápasy odehrát lépe. Jestli toho budeme schopní. V dlouhé přesilovce pět na tři jsme mohli dát gól a soupeře trošičku více potrápit, ale když jsem viděl celý zápas, tak nejsem přesvědčený, že by to byl zlomový okamžik."

Bílí Tygři - Mladá Boleslav 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. P. Jelínek (Ševc, L. Krenželok), 19. Filippi (Birner, M. Kvapil), 22. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 24. P. Jelínek (Šmíd, L. Hudáček), 49. Birner (M. Kvapil, Ševc), 51. L. Hudáček (Šmíd) – 1. Vondrka (Klepiš), 29. R. Zohorna (Kotvan). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Brejcha, Jelínek. Diváci: 7 500 (vyprodáno).

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, Redenbach, J. Vlach.

BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Kovačevič, Němeček, Kurka, Kotvan, Pláněk, Bernad, Hrdinka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Šťastný, Žejdl, R. Zohorna – Látal, P. Musil, Pacovský – P. Kousal, Flynn, Procházka.

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, play off, Mladá Boleslav, BK Mladá Boleslav, Miloslav Hořava, Filip Pešán

Druhý zápas, druhý bod. Tygři opět vládli, Boleslavi nastříleli šest branek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.