Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Havlín rozhodl v prodloužení a Tygři vítězí. Finále je srovnáno

Dramatické čtvrté finále pro sebe v prodloužení urvali liberečtí Bílí Tygři. Ti mohli vyhrát už v základní hrací době, jenže o jednobrankové vedení přišli v úplném závěru základní hrací doby. V prodloužení ale rozhodl překvapivý střelec, od modré se trefil Tomáš Havlín a finálová série se do Liberce stěhuje za stavu 2:2.

Na konci třetí minuty se před Willem zjevil Chmielewski, hostující brankář ale obstál. V desáté minutě hrál Třinec přesilovku a Vrána trefil tyč. Poté měl šanci Liberec, Valský před Hrubcem tečoval, míč ale v síti neskončil. V závěru první třetiny šli hosté do vedení, radost ale dlouho netrvala, hosté sice po krásné kombinaci dostali puk do branky, jenže se pískal útočný faul.

Na začátku druhé třetiny Třinec podruhé zvonil na brankovou konstrukci, Růžička trefil břevno. Ve 25. minutě mohl skórovat Lenc a po něm Birner, ten byl faulovaný a Kvapil jel trestné střílení, Hrubec ale chytil.

Na první gól se nakonec čekalo až do 37. minuty. Redenbach udržel puk na modré, Kvapil nahodil a Lenc ho tečoval za Hrubce.

Do třetí třetiny vstupil náporem Třinec, Kovařčík, Ciencala a po nich ani Werek ale přes Willa neuspěli. Liberec pak velmi dobře bránil a Třinec do velkých možností nepouštěl. Dvě minuty před koncem ale přesto přišlo vyrovnání. Ciencala poslal puk zpoza brány na Willa a tomu proklouzl do sítě – 1:1. Do konce třetí třetiny už další branka nepadla a šlo se do prodloužení.

Hned v úvodu trefil Marcinko Hudáčka hokejkou do obličeje a byl vyloučen. Tygři se dostali k několika střelám, domácí se ale ubránili.

Rozhodnutí přišlo v 75. minutě. Puk se na modré dostal k Havlínovi a ten překonal Hrubce, který puk vůbec neviděl. Liberec tak urval druhé vítězství a finálová série je srovnána na 2:2.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:2pp (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Roth, Dravecký) – 37. Lenc (M. Kvapil, Redenbach), 75. Havlín. Rozhodčí: Pešina, Mrkva – Lhotský, Svoboda. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Stav série: 2:2

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Svačina – Cienciala.
Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Šmíd (A), T. Hanousek, Derner, Stříteský, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, Filippi, Lenc – M. Kvapil, L. Hudáček, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Ordoš.

Autoři | Foto Oceláři Třinec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, finále, Třinec, Tomáš Havlín, FC Slovan Liberec, HC Oceláři Třinec, Martin Růžička

Havlín rozhodl v prodloužení a Tygři vítězí. Finále je srovnáno  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.