Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři doma opět neinkasovali, porazili trápící se Brno 2:0

Hokejisté vedoucího Liberce porazili ve 40. extraligovém kole na svém ledě Kometu Brno 2:0 a i nadále vedou tabulku s výrazným náskokem před druhou Spartou. Bílí Tygři si připsali již jedenáctou domácí výhru v řadě, když naposledy před svým publikem padli loni 1. listopadu, navíc potřetí za sebou pod Ještědem neinkasovali. Naopak Brno je i nadále v krizi, prohrálo popáté za sebou a vzdaluje se mu šestka, v tabulce je až deváté. Bezbrankový stav zlomil až ve 45. minutě liberecký útočník Jan Stránský, jehož trefa byla nakonec vítěznou. Brankář Ján Lašák vychytal čtvrté čisté konto v sezoně.

"Doma se nám daří, hrajeme poctivý nátlakový hokej, navíc dobře bráníme. Nebylo to dnes vůbec lehké, Brno přijelo bránit a dlouho se jim to i dařilo. Navíc jim skvěle zachytal brankář. My jsme ale byli trpěliví a odměnou nám byly dva góly. Každé čisté konto mě těší, teď se to sešlo, že se mi povedlo vychytat tři za sebou v domácích zápasech. Je to ale vždy o tvrdé práci celého týmu," ocenil spoluhráče Lašák.

Kometa začala lépe a hned v úvodní minutě si vybojovala přesilovou hru. Lašáka ale vůbec neohrozila. Poté převzal iniciativu domácí Liberec a Bulíř s Bakošem měli dobré šance - také Čiliak v brněnské brance byl na místě. V polovině třetiny hráli domácí minutu a půl v pěti proti třem. Proti Vampolovi se však dvakrát za sebou vyznamenal Čiliak a udržel bezbrankový stav. Poradil si i se střelou Bulíře bez přípravy. V posledních vteřinách před přestávkou měl velkou šanci Jelínek, jehož střela minula pravou tyč Čiliakovy branky pouze o centimetry.

Nástup do druhé třetiny měli lepší Bílí Tygři, Bakoš ale hostujícího brankáře nepropálil. Na druhé straně nebezpečně pálil Burian, Lašák jeho pokus zkrotil se značnými problémy. Severočeši pak svého soupeře na dlouhou dobu zamkli v útočném pásmu a měli místy až drtivý tlak. Výborný Čiliak ale držel Kometu nad vodou. Do vedení tak mohli jít z ojedinělého protiútoku hosté, Raškova sražená střela však mířila těsně mimo.

Liberečtí dokázali svůj nápor přeci jen přetavit ve vedoucí gól. Ve 45. minutě usměrnil Krenželokovu střílenou přihrávku za Čiliakova záda Stránský. "Celý zápas jsme byli lepším a aktivnějším týmem. Soupeři se na nás dobře připravují, většinou k nám jezdí pouze bránit a pro nás je pak těžší se prosadit. Na druhou stranu jsou takovéto zápasy dobrou přípravou na play off, kde se hraje hlavně z obrany. Za gól jsem hodně rád, navíc byl i vítězný," radoval se Stránský.

Za necelé tři minuty bylo v liberecké aréně ještě veseleji: Bakoš krásně uvolnil Radivojeviče a ten tvrdou ranou nedal brankáři hostí sebemenší šanci.

"Byl to těžký zápas, Brno pozorně bránilo a my jsme bušili do plných. Měli jsme spoustu střel, ale jejich brankář všechno viděl. Jsem rád, že jsme tam nakonec dva góly dotlačili. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. Brno mělo jednu, dvě šance a jinak jsme je k ničemu nepustili," zhodnotil duel liberecký forvard Branko Radivojevič.

A Severočeši byli i nadále při chuti, Bulíř ani Vampola však třetí branku nepřidali. Pět minut před koncem mohl snížit Ton, jeho střela ale orazítkovala pouze Lašákovu pravou tyč. To bylo ze strany Brněnských vše, domácí Liberec si poté závěr zkušeně pohlídal.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky FC Zbrojovka Brno, Bílí Tygři Liberec, Ján Lašák, Jan Stránský, AC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Ještěd, Branko Radivojevič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři doma opět neinkasovali, porazili trápící se Brno 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.