Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň padla v prodloužení! Tygři si připsali dvanáctou domácí výhru za sebou

Hokejisté Liberce porazili ve 42. kole extraligy Plzeň 2:1 v prodloužení a připsali si tak dvanáctou domácí výhru za sebou. Západočeši však potvrdili, že s vedoucím týmem soutěže dokážou sehrát vyrovnanou partii. Právě Indiáni totiž jako poslední dokázali v Liberci v listopadu vyhrát. Duel rozhodla přesilovková branka Martin Bakoš v čase 60:19.

Domácí začali náporem, navíc jim hned v 1. minutě nabídl přesilovku Kracík. Kolotoč v útočném pásmu kolem Machovského branky byl působivý, ale bez gólového efektu. I v dalších minutách byli častěji u puku domácí, ale Machovský jejich střelecké pokusy likvidoval bez větších problémů.

V 9. minutě měli Tygři další přesilovku, ta jim ale nevyšla podle představ. Hosté se dokonce dostali k ohrožení Lašáka, dotíral na něj Tomáš Svoboda. Největší příležitost první třetiny si vypracoval Valský, který se v 16. minutě zbavil dvou protihráčů, objevil se tváří v tvář Machovskému, ale nemířil přesně.

Druhá část nabídla podobný obraz, jako první třetina. Aktivitu domácích, pozornou obranu hostí. Velký vzruch a potom bouři nevole v Home Credit Aréně přinesla 24. minuta. Vampola se obtočil kolem plzeňské branky, následně Birner dorazil za záda Machovského, ale gól nebyl uznán kvůli postavení Řepíka v brankovišti.

"První gól rozhodčí neuznali a tím to skončilo. Věděli jsme, že to je dál 0:0. Nebudu hodnotit, jestli nás to poškodilo nebo nepoškodilo. Rozhodčí to nějak viděl na ledě a já už to dál nechci rozebírat," řekl po zápase Michal Birner.

I poté byli Severočeši aktivnější, ale chyběla jim větší přesnost a také důraz v zakončení. Dobré příležitosti Birnera a Šimka zlikvidoval jistě chytající Machovský.

Ve 42. minutě mohl dostal hosty do vedení kapitán Kratěna, Lašák svůj tým podržel. Ve 44. minutě ale z rychlého protiútoku ukončil jeho 265 minut dlouhou domácí neprůstřelnost Johnson a Plzeň se ujala vedení.

Domácí vystupňovali svůj tlak a ten byl korunován ve 49. minutě. Prosadil se Birner a tentokrát byl jeho gól uznán.

"Byla to dobrá práce celého útoku. Získali jsme puk a rychle jsme to otočili. Věděli jsme, že jsme o gól pozadu, takže jsme se snažili jít hned do brány. Vampy (Vampola) to tam dobře dostal před gólmana, já jsem jen dorážel. Bylo to už jednoduché," řekl Birner.

Vzápětí hráli domácí přesilovku, ale Machovský, nejlepší hráč Plzně, jejich pokusy zlikvidoval. V 56. minutě byl v ideální střelecké pozici Bakoš, ale Machovský betonem puk vyrazil. Zlikvidoval i samostatný nájezd Šimka a další obrovský závar o něco později.

Minutu a čtvrt před koncem základní hrací doby byl vyloučen Kudroč a Tygři roztočili svůj přesilovkový kolotoč. Obrana Plzně odolala a utkání dospělo do prodloužení. V něm pokračovala výhoda domácích a již po 19 vteřinách rozhodl utkání Bakoš.

"Vyplynulo to ze hry, Šimi (Šimek) to dobře a rychle hodil na Michala Bulíře, ten to prohodil na mě a já zakončil," usmíval se šťastný střelec. "Plzeň dnes hrála trochu jinak než minule. Aktivně bránila. Nám tam nepadly nějaké šance, pak přišel jejich gól. Bylo to drama se šťastným koncem," řekl Bakoš.

Nejlepší hráč utkání, plzeňský brankář Matěj Machovský, sice dvakrát kapituloval, ale nebýt jeho skvělého výkonu, hosté by odjížděli domů bez bodu.

"Liberec byl dnes lepší ve všem, měl větší tlak, více střel, více šancí. Takže jsme rádi za bod," řekl Machovský, který si připsal 42 úspěšných zákroků. Rozhodující trefy ale litoval. "Byla to chyba. Nechali jsme se ve dvou vytáhnout nahoru na modrou čáru, na mantinel. Oni nás prohodili a já už jsem to nedotáhl. Byla to dlouhá klička," dodal Machovský.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Matěj Machovský, Martin Bakoš, Michal Birner, Tomáš Svoboda, Home Credit, Michal Bulíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň padla v prodloužení! Tygři si připsali dvanáctou domácí výhru za sebou  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.