Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tygři opět neinkasovali, porazili Karlovy Vary 2:0

Hokejisté Liberce porazili v 15. kole extraligy Karlovy Vary 2:0. Bílí Tygři tak potřetí za sebou naplno bodovali, aniž by během této série gólman Ján Lašák inkasoval. Naprázdno vyšly v předchozích kolech Mladá Boleslav a Plzeň, obhájce titulu poprvé v sezoně zaznamenal sérii po sobě jdoucích výher. Vítěznou trefu zaznamenal již v první třetině Lukáš Krenželok, pojistku přidal ve třetí části Dominik Lakatoš. Obě branky vstřelili domácí v přesilovkách.

Bílí Tygři se představili domácímu publiku po více než dvou týdnech a sérii čtyř venkovních duelů. A jakoby chtěli svým fanouškům to dlouhé čekání vynahradit, začali utkání zostra. Na hostujícího gólmana Závorku se valil jeden útok za druhým a Západočeši odolávali jen s vypětím sil.

Bílým Tygrům pomohla k dobrému rozjezdu přesilovka. Sice ji nevyužili, ale dostali hosty pod tlak. Ten pokračoval a vyústil v další početní výhodu. V ní už se domácí prosadili. Přihrávku Radivojeviče zpoza branky uklidil přesně do horního rohu Krenželok. I po úvodní brance domácí pokračovali v náporu, ale Závorka byl pozorný. Vyznamenal se po střelách Ordoše, Šimka a v závěru třetiny i Vlacha.

Druhé dějství začalo přesilovkou Západočechů, ale nápor a tlak nepřišly. Naopak domácí se po oslabení vrhli opět do útoku, jenže Závorka jejich pokusy likvidoval. Nevyzráli na něj ve velkých šancích Bulíř ani Bližňák. Když byl v polovině třetiny vyloučen domácí Bartovič, hosté se ani nedokázali usadit před Lašákem. Naopak domácí mohli zvýšit vedení: Krenželok s Jelínkem jeli dva na jednoho, ale Jelínek přestřelil branku. V poslední minutě před druhou přestávkou měl šanci Bulíř, po odrazu puku od zadního mantinelu ale netrefil prázdnou branku.

V úvodu třetí dvacetiminutovky se blýskli oba brankáři. Nejprve Lašák zneškodnil dělovku Tomečka, poté Závorka vychytal Ševce. Ve 48. minutě se v přesilovce trefili domácí podruhé; po skrumáži překonal Závorku mladý reprezentant Lakatoš. Gól ale musel potvrdit až videorozhodčí. O chvíli později vybídl s chutí hrající Bulíř ke skórování Radivojeviče, jenže ten netrefil puk ideálně a minul branku.

V 52. minutě se vyznamenal domácí brankář Lašák, když zlikvidoval samostatný únik Stloukala. O minutu později se před Závorkou objevil elitní bek domácích Šimek, ale ve skórování mu v poslední chvíli zabránili obránci hostí. Závěr utkání se dohrával ve znamení tlaku domácích, ale na skóre se již nic nezměnilo.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky HC Energie Karlovy Vary, Bílí Tygři Liberec, Ján Lašák, Lukáš Krenželok, FC Viktoria Plzeň, Dominik Lakatoš, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři opět neinkasovali, porazili Karlovy Vary 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.