Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pardubice ukončily Lašákovu neprůstřelnost, body ale nezískaly

Hokejisté Liberce porazili v 17. kole extraligy Pardubice 4:2 a připsali si pátou výhru v řadě. Hosté sice dokázali najít recept na brankáře Jána Lašáka, jehož neprůstřelnost se po předešlých třech čistých kontech zastavila na 209 minutách a 13 vteřinách, k bodům jim to ale nepomohlo. Dynamo tak prohrálo počtvrté z posledních pěti zápasů. Dvěma góly a asistencí se na výhře Bílých Tygrů podílel reprezentační obránce Radim Šimek.

Liberec vstoupil do utkání lépe a hned po třech minutách se ujal vedení. Bartovič našel křížným pasem Šimka, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Severočeši byli i nadále aktivnější a měli kotouč častěji na svých hokejkách. V polovině první třetiny měl dobrou šanci Ordoš, Maxwell v brance hostí byl na místě. Nepřišli si na něj ani Bartovič s Mikyskou. Poté se také ke slovu dostali Pardubičtí, Lašák si však s dobrou střelou Schause poradil. V závěru první třetiny se pak hosté dostali do rychlého přečíslení a Lašákovi pomohla proti střele Nováka pravá tyč.

Hned v úvodu druhého dějství hráli Tygři přesilovou hru a vytvořili si tlak. Druhou branku však přidat nedokázali. Naopak vyrovnat mohl Sýkora, Lašák se však proti jeho ráně vyznamenal. V polovině utkání se však hosté již dočkali vyrovnání. Hubáček střelou pod lapačku ukončil Lašákovu neprůstřelnost. Liberečtí ale přispěchali s rychlou odpovědí. Devatenáct vteřin po vyrovnávacím gólu se obranou hostů protáhl Jelínek a vrátil domácím vedení. To však trvalo pouhých dvanáct vteřin, než vyrovnal Novák.

Třetí liberecký gól pak měl na hokejce Bartovič, Maxwell ale vytáhl skvělý zákrok. Neuspěl proti němu ani Svačina se svým blafákem. Třetí třetina začala opatrně z obou stran a hrálo se především ve středním pásmu. Poté však hrály Pardubice přesilovku a v ní je mohl poslat do vedení Hubáček. Lašák však svou branku s vypětím všech sil uhájil. V další šanci se ocitl z druhé vlny najíždějící Schaus, ani on ale Lašáka nepřekonal.

A tak udeřili Liberečtí. Lakatoš se dostal až za obranu hostí a střelou nad Maxwellův beton poslal Liberec znovu do vedení. To mohl v následné přesilovce pojistit Krenželok, branku ale těsně přestřelil. Dvě minuty před koncem odvolal hostující kouč brankáře a Pardubice to zkusily se šesti hráči v poli. Kýženého vyrovnání se ale nedočkaly. Naopak trefou do opuštěné branky pečetil vítězství Bílých Tygrů Šimek.

V poslední minutě ještě Schaus srazil nevybíravým zákrokem Vantucha a odstartoval tak hromadnou bitku, do které se zapojilo hned několik hráčů. To však již nic nezměnilo na libereckém vítězství.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, Ján Lašák, Radim Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pardubice ukončily Lašákovu neprůstřelnost, body ale nezískaly  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.