Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Liberce porazili Zlín 4:0 a posedmé za sebou vyhráli

Hokejisté Liberce vyhráli ve 20. kole extraligy nad Zlínem 4:0 a posedmé za sebou naplno bodovali. O branky se postarali Petr Jelínek, Dominik Lakatoš, Jaroslav Vlach a Michal Bulíř. Z prvního čistého konta v nejvyšší domácí soutěži se radoval brankář Roman Will.

"Není to jen moje zásluha, kluci dnes zblokovali velké množství střel, moc mi pomáhají. Já jsem ale hlavně rád za tři body, šlape nám to. V dnešním zápase nám vyšlo vše, co jsme si řekli," řekl po utkání Will, který si připsal 18 úspěšných zákroků.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Ve čtvrté minutě se Krenželok prodral po sérii krátkých přihrávek až před Štůralu, ale jeho přihrávku Jelínek netrefil ideálně. Poté hráli hosté přesilovku, ale Willa ohrozili pouze dvěma slabými střelami. Přesto postupně přebrali otěže zápasu a byli aktivnější. Jejich snaha ale končila na dobré obranné hře domácích.

Velkou šanci měl v závěru prvního dějství Říčka, ale z mezikruží nezamířil přesně. Vteřinu před koncem třetiny byl vyloučen hostující Kotvan a inkasoval i osobní trest za nesportovní chování.

"Myslím, že první třetina byla z naší strany dobrá. Zlomilo nás oslabení, v kterém jsme dostali gól. V dalším průběhu dvou třetin měl navrch Liberec, zejména z hlediska koncovky. My jsme tam nějaké šance měli, ale nedokázali jsme je využít. Proto jsme dneska prohráli. Bez gólu se nevyhrává," uvedl trenér Zlína Rostislav Vlach.

Druhá třetina začala přesilovkou domácích. Po 65 vteřinách ji zužitkoval Jelínek, který po Radivojevičově přihrávce nadvakrát překonal Štůralu. Úvodní gól Bílé Tygry povzbudil a aktivita se jim vyplatila. Za dvě minuty vypálil Jelínek a jeho zablokovanou střelu pohodlně uklidil do prázdné branky Lakatoš.

Hosté se dostali ke slovu až ve 34. minutě v přesilovce. Will ale předvedl dva skvělé zákroky a zaskvěl se zejména po Kotvanově střele. Zvýšit vedení domácích mohl Bulíř, ale před prázdnou brankou mu puk přeskočil hokejku.

V závěru druhé části byl na dvě plus dvě minuty vyloučen Kotvan a také třetí dějství začínali domácí v početní výhodě. Dlouhou přesilovku ale nevyužili. Hned po ní zavezl puk do útočného pásma Špaček, jeho střelu Štůrala vyrazil do rohu, ale Vlach odrazem o ležícího zlínského brankáře dostal puk do branky.

Ve 48. minutě po spolupráci s Lakatošem mohl ukončit své střelecké trápení Svačina, ale Štůrala předvedl skvělý zákrok. V 52. minutě se rozjel od vlastní modré čáry Bulíř a po sólu dovršil výsledek. V závěru utkání už hráli domácí na jistotu, aby pomohli Willovi k nule.

"Věděli jsme, že musíme být trpěliví, protože Zlín hraje venku dobré zápasy. To se dnes potvrdilo, byl vyrovnaným soupeřem. Nás nastartoval gól v přesilové hře a drželi jsme trpělivost celých šedesát minut. Tu lehkou převahu v zápase jsme přetavili v góly, ale zápas byl vyrovnaný a jsem rád, že jsme ho takticky a přístupem zvládli," prohlásil kouč Liberce Filip Pešán.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, FC Fastav Zlín, Roman Will, Petr Jelínek, Michal Bulíř, Dominik Lakatoš, Jaroslav Vlach, hokejista, Rostislav Vlach, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce porazili Zlín 4:0 a posedmé za sebou vyhráli  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.