Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberec vyhrál nad Chomutovem 2:0, Will má pátou nulu v sezoně

Hokejisté mistrovského Liberce porazili v dohrávce 18. kola extraligy Chomutov 2:0 a vyhráli třináctý z posledních čtrnácti zápasů. O branky se postarali na začátku třetí třetiny obránce Ondřej Vitásek a útočník Michal Bulíř. Brankář Bílých Tygrů Roman Will vychytal popáté v sezoně čisté konto.

"Bylo to ubojované a utrápené vítězství. Dvě třetiny to z naší strany nebylo ono, nebyli jsme důrazní a chyběly tomu emoce. Museli jsme si k tomu něco málo říct o přestávce a do třetí třetiny jsme šli s jasným cílem zlomit zápas na naší stranu," řekl po utkání Bulíř, který si připsal vedle gólu i asistenci. "Zlepšili jsme se ve všech aspektech hry a podařilo se nám vstřelit dvě slepené branky. Pak jsme si už výhru pohlídali. Lví podíl na vítězství má také brankář Roman Will, který nás v důležitých momentech podržel," dodal Bulíř.

Liberec, který v neděli po sérii 12 výher prohrál doma s Litvínovem 1:2, byl od prvních minut aktivnější. Laca postupně prověřili Lakatoš, Radivojevič a Šimek. Pak hráli Bílí Tygři první početní výhodu v utkání, ale až na Bulířovu šanci nic nevymysleli.

Naopak těsně po skončení přesilovky mohli sami inkasovat. Za domácí obranou se objevil zcela osamocený Vondrka, tváří v tvář Willovi ale s blafákem neuspěl. V polovině první třetiny nadělala Lacovi značné problémy Krenželokova střela, chomutovský brankář si poradil i s Bartovičovým pokusem. Také Chomutovští dostali po faulu Jánošíka možnost početní výhody, Willa ale prakticky neohrozili.

Liberec sehrál špatně i další přesilovou hru na začátku druhé části. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, ani jedno z mužstev si ale nevypracovalo větší šanci. Až ve 28. minutě nebezpečně vystřelil Poletín a hosté již zvedali radostně ruce. Rozhodčí ale po konzultaci s kolegou u videa gól neuznal, jelikož kotouč nepřešel celým objemem brankovou čáru.

Na straně Libereckých se ocitl v nadějné pozici Bartovič, Laco však po jeho dělovce stačil na poslední chvíli sklapnout betony. V závěru druhého dějství hráli přesilovku Piráti a do vedení je mohl poslat kapitán Vondrka. Will ale proti jeho střele z mezikruží vytáhl skvělý zákrok.

Do vedení se dostali po 65 vteřinách třetí třetiny domácí. Po Bulířově pasu protlačil kotouč za Laca Vitásek. "Můžeme být spokojení s výsledkem, nikoliv s předvedenou hrou. Dvě třetiny jsme hráli špatně, až ve třetí třetině jsme se do toho dostali a zase předváděli hru, která nás zdobí. Velmi nám pomohla moje šťastná branka, kdy jsem na brankovišti dotlačil kotouč do branky," uvedl Vitásek.

Bílé Tygry branka povzbudila a za necelé tři minuty se radovali znovu. V přesilové hře dorazil Jelínkovu střelu Bulíř. Třetí gól měl na hokejce Špaček, Laco ale udržel hosty ve hře. Snížit mohl Skinner, jeho střela ale jen těsně minula Willovu branku. Piráti se ještě pokusili o závěrečný nápor, Liberečtí se však v poklidu ubránili.

"Prohrát takový těsný zápas velmi mrzí. Hráli jsme z organizované obrany a myslím si, že jsme dvě třetiny byli o kousek lepším týmem. Měli jsme velmi dobré šance. Domácí však podržel výborně chytající Will. Ve třetí části jsme udělali první větší chybu a Liberec ji ihned potrestal," prohlásil obránce Chomutova Ondřej Dlapa.

"Poté přišlo zbytečné vyloučení a domácí přidali druhý gól. Snažili jsme se ještě s výsledkem něco udělat, ale trápíme se v koncovce. Je to škoda, mohli jsme pomýšlet alespoň na bod," dodal Dlapa.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, Roman Will, Piráti Chomutov, Michal Bulíř, Ondřej Vitásek, Ondřej Dlapa, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec vyhrál nad Chomutovem 2:0, Will má pátou nulu v sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.