Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec doma udolal Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení

Hokejisté Liberce porazili v předehrávce 26. kola extraligy Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení. Obhájce titulu zdolal svého dnešního soka pod Ještědem podvanácté za sebou. Po gólech na obou stranách z první třetiny rozhodl duel obránce Ondřej Vitásek až v čase 63:40. Liberec díky tomu vede tabulku již o pět bodů.

"Myslím, že jsme si ten druhý bod zasloužili. I když nám to dneska nešlo třeba v přesilovkách úplně podle představ a nedali jsme spoustu šancí, co jsme si vypracovali. Ale to se někdy stává," uvedl Vitásek.

Uběhla jen půlminuta od úvodního buly a na trestnou lavici musel Lenc. Domácí se do dobré šance dostali až v závěru přesilovky, kdy Bulíř nedokázal přelstít gólmana Lukáše. Zanedlouho ho ani na dva pokusy nepřekonal Lakatoš po výtečném uvolnění od Šimka.

Ve 12. minutě předvedl skvělou akci Hyka a poslal hosty do vedení. Reprezentační forvard si vzal puk před vlastním brankovištěm, vcelku nerušeně dojel až na kruh pro vhazování po Willově levici a prostřelil domácího gólmana ranou na vyrážečku.

Z vedení se však se spoluhráči radoval jen 41 vteřin hrací doby: Pyrochta přesně našel najíždějícího Bartoviče a ten sám proti Lukášovi vyrovnal rychlým blafákem do bekhendu. Lakatoš pak rozvlnil jen boční síť.

"Hráli jsme jedenácté utkání ve 23 dnech, což se trošku podepsalo na našich silách, které nám už pomalinku docházely. Navíc proti soupeři, který je velmi bruslivý a přímočarý. Důležité bylo, že jsme velmi brzy odpověděli na inkasovanou branku," vyzdvihl jeden z klíčových momentů duelu kouč vítězů Filip Pešán.

Na začátku 17. minuty přišla blesková kombinace Liberce, na jejímž konci pálil bez přípravy Stránský, ale místo oslavy vedoucího gólu jen dlouho nevěřícně hleděl na Lukáše, jenž našel kotouč v lapačce. Dvě vteřiny před sirénou selhal při signalizované početní výhodě v obrovské šanci Lakatoš.

V úvodu druhé třetiny sehráli Severočeši nepříliš povedenou přesilovku. Sami se pak nechali zatlačit, zejména Orsavova šance volala po gólu, a když se domácí po delší pasáži ve své obranné třetině vymanili jen za cenu zakázaného uvolnění, sáhl trenér Pešán k oddechovému času.

Na konci 27. minuty při další početní výhodě domácích vychytal Lukáš pohotově betonem Jelínkovu dorážku. Hosté pak měli i pořádnou porci štěstí, když po Vlachově teči proplul kotouč pozvolna kolem pravé tyče branky střežené Willem.

Ve třetí části měli Bílí Tygři výrazně navrch. Nejprve zkoušel soupeře zaskočit útočným výpadem obránce Vitásek, jehož pokus vytěsnil Lukáš, stejně dobře si pak vedl hostující gólman i při třech oslabeních Středočechů v krátkém sledu. Když pak Špaček z otočky zamířil v končící 56. minutě vedle, šlo se do prodloužení.

Liberec v něm navázal na svou herní převahu a nakonec se dočkal i prodloužení vítězné série proti Mladé Boleslavi před svými fanoušky, jež trvá už od listopadu 2010. S přehledem rozhodl v 64. minutě Vitásek. "Hráč soupeře tam byl dlouho a zdál se být už docela 'zavařenej', tak jsem zkusil jít jeden na jednoho a pak rovnou do brány. Naznačil jsem a padlo to tam, jsem za to samozřejmě moc rád," popsal Vitásek.

"V prodloužení podle mého rozhodlo, že se nám podařilo podržet soupeřovu trojici dlouho na ledě. Skórovali jsme proti hráčům, kteří už neměli žádné síly. Jsem rád, že máme alespoň ten extra bod navíc," pochvaloval si Pešán.

"Jeli jsme sem s velkým respektem k soupeři. Máme bod, chtěli jsme i ten druhý. Takže je to radost s pachutí malé trpkosti, ale týmu musím poděkovat za bojovnost a nasazení," řekl hostující trenér Marian Jelínek.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, Ondřej Vitásek, Ještěd, Filip Pešán, Marian Jelínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec doma udolal Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.