Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pro navrátilce Valského byl Liberec v extralize jedinou volbou

Hokejový útočník Jakub Valský po čtvrtečním návratu ze Slovanu Bratislava do Liberce ještě v pátečním extraligovém utkání proti Vítkovicím za Bílé Tygry nenastoupil. Pro osmadvacetiletého člena mistrovského kádru z minulé sezony byl při dalších nabídkách Liberec jedinou volbou v české extralize a nebránil by se obnovení úspěšné spolupráce v útoku s Petrem Jelínkem a Lukášem Krenželokem.

Valský výhru svých staronových spoluhráčů nad Vítkovicemi 2:1 sledoval z tribuny. "Byl jsem v nedávné době zraněný a teď jsem nebyl pořádně týden na ledě, než se všechno ohledně mého návratu vyřídilo," řekl v rozhovoru s novináři.

"Nechtěl jsem tak naskakovat do úplně rozjetého vlaku, a proto jsme se s trenérem domluvili, že bude lepší ještě trochu potrénovat. Věřím však, že do dalšího utkání už bych mohl být připravený a doufám, že navážu na své výkony z minulé sezony," doplnil Valský, který by tak mohl nastoupit v neděli na ledě Komety Brno.

Kladenský odchovanec Valský působil v Liberci od sezony 2013/14 a loni po vítězství v extralize odešel vyzkoušet Kontinentální ligu v dresu Slovanu Bratislava. V 34 zápasech si ale připsal jen čtyři body za gól a tři asistence.

"Cítil jsem, že se moje kariéra neubírá tím směrem, jakým bych si sám představoval. Jsou věci, které bohužel člověk nemůže ovlivnit. Záleží pak na něm, zda i přesto zůstane nebo se rozhodne odejít. A já se rozhodl, že pro mě bude lepší, když odejdu," vysvětlil své rozhodnutí opustit Slovan.

Přestože v bratislavském klubu se hráčům už dlouhodobě při jeho působení v KHL zpožďují výplaty, Valský řešil odchod ryze ze sportovního hlediska. "Důvodem mého konce rozhodně nebyly peníze. Neodešel jsem kvůli tomu, že by mi neplatili. Věděl jsem, jak to v klubu chodí a byl jsem s tím seznámen ještě předtím, než jsem podepsal smlouvu," řekl.

Nabídky na pokračování v zahraničí měl, ale zvolil návrat do dobře známého prostředí. "Lhal bych, kdybych řekl, že jsem neměl žádné jiné nabídky. Pár jich bylo i ze zahraničních týmů. Já jsem se chtěl ale vrátit domů a v extralize pro mě neexistoval jiný klub než Liberec," prohlásil Valský.

"S trenérem Pešánem jsem byl v kontaktu delší dobu, hodně o mě stál. Jsem rád, že se mohu vrátit do klubu, kde to znám a kde jsem prožil svou zatím nejlepší sezonu v kariéře," doplnil Valský, který má na kontě i 16 zápasů v dresu české reprezentace.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, Jakub Valský, HC Slovan Bratislava, HC Vítkovice Ridera, Extraliga ledního hokeje, Petr Jelínek, HC Kometa Brno, Kontinentální hokejová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro navrátilce Valského byl Liberec v extralize jedinou volbou  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.