Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tygři udolali Litvínov 2:1 a vyhoupli se do čela extraligy

Hokejisté Liberce udolali ve šlágru 38. kola extraligy na svém ledě Litvínov 2:1 a vyhoupli se do čela tabulky. Bílí Tygři využili zaváhání dosud vedoucího Třince, před kterým mají nyní dvoubodový náskok. Litvínov zůstává i přes dnešní porážku čtvrtý. Velmi vyrovnaný duel dvou posledních mistrů rozhodl vítěznou brankou čtyři minuty před koncem liberecký kapitán Branko Radivojevič a dokonal tak obrat. Liberec porazil Vervu poprvé v této sezoně.

"Nebylo lehké se prosadit, rozhodl asi náš větší hlad po výhře. Věděli jsme, že nás Litvínov v sezóně dvakrát porazil, měli jsme mu co vracet. Jsem rád, že nás výhra posunula do čela tabulky, nesmíme se však nechat uspokojit a i nadále tvrdě makat," řekl domácí forvard Michal Bulíř.

Hned v první minutě prověřil Lašákovu připravenost dělovkou Pilař. Na druhé straně dobře střílel Vantuch. Liberec si zahrál první přesilovku v zápase, nebezpečná byla zejména rána Pyrochty. Poté si vytvořila tlak domácí čtvrtá formace; Vlach s Procházkou ale kotouč za Januse nedotlačili. Přesilovou hru si zahrála také Verva, Lašák se v ní vytáhnul proti Kubátově ráně.

Skóre poté mohli otevřít Vantuch s Mikyskou, jejich dobré šance ale pokryl Janus. S obtížemi si poradil také s dělovkou Vitáska. V samém závěru první třetiny měl ještě obrovskou šanci hostující Kubát, který dokázal překonat i Lašáka. Gólovou radost mu ale sebral skvělým obranným zákrokem duchapřítomný útočník Bulíř.

Na začátku druhého dějství už se ale Litvínovští mohli radovat. Martin Hanzl si poradil v situaci jeden na jednoho s Mojžíšem a nadvakrát procedil kotouč za Lašáka.

"Litvínov je velmi dobré mužstvo, které má ve svém středu šikovné a vyspělé útočníky. Byl to těžký zápas, který jsme díky velké bojovnosti dokázali dovést do vítězného konce. Obdrženou branku si malinko vyčítám a dostalo mě to lehce dolů. Rychle jsem se ale oklepal a jsem rád, že jsem tam pak měl nějaké dobré zákroky, kterými jsem přispěl k výhře," prohlásil liberecký gólman Ján Lašák.

Liberec mohl odpovědět v početní výhodě, ve které Mikyska pěkně nabíjel Svačinovi, Janus byl však u své tyče včas. V polovině utkání už se ale Bílí Tygři gólu v přesilové hře dočkali: Radivojevič posunul na Bulíře a ten tvrdou střelou bez přípravy vyrovnal.

Do vedení pak mohl poslat domácí Svačina, jenže v brejkové situaci přestřelil Janusovu branku. Na opačné straně poté sklepnul Válek Reichlovo nahození a puk skončil v brance. Rozhodčí však po poradě s kolegou u videa branku neuznali kvůli hře vysokou holí.

Do třetí části Tygři vlétli a gól měl na hokejce Ordoš, Janus se ale vyznamenal. Liberecký nápor poté přibrzdila dvě oslabení, domácí se však bez větších potíží ubránili. Ihned po návratu z trestné lavice se do šance dostal Ševc, Janus jeho pokus ukryl v lapačce. Neprosadil se ani navrátilec z KHL Valský, jehož střela mířila těsně vedle hostující branky.

V 56. minutě už byl ale nápor domácích korunován gólem. Na brankovišti se prosadil dorážkou Radivojevič a poslal Liberec do vedení. Odpovědět mohl hned vzápětí Trávníček, tváří v tvář Lašákovi však neuspěl. V samém závěru to ještě Verva zkusila bez brankáře, Liberec si ale už výhru nenechal vzít.

"Podali jsme dobrý výkon, měli jsme na to, abychom si odvezli nějaký bod. Vypracovali jsme si dostatek šancí, bohužel Lašák byl proti. První branku domácích jsem neviděl, propadlo mi to pod rukou. U druhého gólu nám scházel větší důraz, u naší brány to musíme daleko více čistit. Je to škoda, jeli jsme do Liberce s cílem bodovat," litoval těsné porážky hostující gólman Jaroslav Janus.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Verva Litvínov, Jaroslav Janus, Branko Radivojevič, Ján Lašák, HC Oceláři Třinec, Michal Bulíř, Kontinentální hokejová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři udolali Litvínov 2:1 a vyhoupli se do čela extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.