Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec díky obratu ve třetí třetině zdolal Karlovy Vary 3:2

Hokejisté Liberce porazili v 41. kole extraligy díky obratu ve třetí třetině poslední Karlovy Vary 3:2 a zvýšili náskok v čele tabulky před druhým Třincem na osm bodů. Energie šla na severu Čech ve druhém dějství do vedení brankami Václava Skuhravého a Dávida Grígera, ale Bílí Tygři díky gólu Jana Ordoše a dvěma brankám Petra Jelínka potvrdili roli favorita.

Hosté byli přes své postavení v tabulce na ledě lídra v úvodu nebezpeční, ale nevyužili nadějná přečíslení. V polovině úvodní třetiny si gólman Will poradil i s Beránkovým pokusem. Karlovarský Honzík také pokusy Bílí Tygrů spolehlivě kryl. Ve 12. minutě se dostal do šance domácí Svačina, ale minul.

O dvě minuty později byli blízko gólu při Vantuchově vyloučení hosté. Rachůnek objel branku, snažil se puk zasunout za Willa, ale nepovedlo se mu to, což si sudí ověřili ještě u videorozhodčího. V závěru úvodního dějství při Harantově trestu tečoval Valský těsně vedle Radivojevičovu střelu.

V úvodu druhé části kryl Honzík dvě Bulířovy střely. Při dalším Harantově vyloučení pak byly k vidění možnosti na obou stranách. V oslabení ujel Mikulík, ale na Willa nevyzrál. Za domácí neuspěl v přesilovce Valský.

Bezbrankový stav prolomila ve 33. minutě Energie, když se trefil povedenou ránou z mezikruží Skuhravý. Hned za 66 vteřin se hosté radovali podruhé. Sičákovu střelu tečoval před libereckým brankářem úspěšně Gríger. Snížit mohl v 35. minutě Bartovič, ale Honzíkovi pomohla tyč.

Liberec následně přečkal dvě oslabení a ve 49. minutě se dočkal gólu. Ordoš, který o tři minuty dříve ještě v šanci neuspěl, vybruslil z rohu mezi kruhy a poprvé překonal Honzíka.

Za 59 vteřin bylo vyrovnáno, když karlovarský gólman nestihl přikrýt kotouč a Jelínek se prosadil z dorážky. Situace se Honzíkovi nelíbila a dostal za protesty desetiminutový osobní trest. Západočeši nakonec vyšli v Liberci naprázdno, protože v 56. minutě rozhodl při Vachovcově vyloučení tečí Radivojevičovy střely hrdina utkání Jelínek.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Energie Karlovy Vary, Jan Ordoš, Petr Jelínek, Dávid Gríger, HC Oceláři Třinec, Václav Skuhravý, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec díky obratu ve třetí třetině zdolal Karlovy Vary 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.